Karınca hobisine girmek istiyorum

Koraykbl

Yumurta
Üye
Merhabalar karınca hobisine başlamak istiyorum ve çok fazla para harcamak istemiyorum hangi karınca türü ile başlamalıyım karıncalar hakkında nerdeyse hiç tecrübem yok bu yüzden zorlamayacak bir tür olursa çok mutlu olurum ne almam gerekiyor bunuda bilmiyorum.

Ü

Üye silindi 7026

Zaten bu hobide test tüpüne falan para veriyoruz. Onu da kırtasiye gibi yerlerden temin edebilirsiniz. Tetramorium, Messor sizin için uygun olacaktır.

EminBS

Yumurta
Üye
Merhabalar karınca hobisine başlamak istiyorum ve çok fazla para harcamak istemiyorum hangi karınca türü ile başlamalıyım karıncalar hakkında nerdeyse hiç tecrübem yok bu yüzden zorlamayacak bir tür olursa çok mutlu olurum ne almam gerekiyor bunuda bilmiyorum.
En zahmetsizi messordur tavsiye ederim.

Engin

Yumurta
Üye
Messor zamanı geçti tetramorium zamanı ve başlangıç için en uygun türlerden.

omeraraskartal

Pupa
Üye
Zaten internetten satın almayıp doğadan bulmayı planlıyorsanız pek seçme şansınız yok bulduğunuz türü forumda sorup bakımı vs. gibi konularda bilgili arkadaşlardan yardım alabilirsiniz.

Koraykbl

Yumurta
Üye
Zaten internetten satın almayıp doğadan bulmayı planlıyorsanız pek seçme şansınız yok bulduğunuz türü forumda sorup bakımı vs. gibi konularda bilgili arkadaşlardan yardım alabilirsiniz.
internetten satın almayı düşündüm fakat strese giren karınca yumurtlamaz diye almadım acaba internetten döllenmiş kraliçe sipariş etsem bana geldiğinde yumurtlar mı? yani yolda strese girmez dimi.

egew14

Larva
Üye
internetten satın almayı düşündüm fakat strese giren karınca yumurtlamaz diye almadım acaba internetten döllenmiş kraliçe sipariş etsem bana geldiğinde yumurtlar mı? yani yolda strese girmez dimi.
Yumurtlamış kraliçe alırsan yolda yumurtalarını yiyebilir. Sabırlı olursan tekrar yumurtlar.

Ü

Üye silindi 7026

Eğer yumurtalı alırsanız yumurtaları yiyebilir, yada siz kazık yersiniz. En iyisi almamak, alırsak da işçili almak.