Karınca hobisine başlayacağım 🙂

Sivaslı

Yumurta
Üye
Merhaba herkese, ben Sivas'ta yaşıyorum ve bu hobiyi yapmak istiyorum. YouTube’da falan birçok video izledim ve biraz bilgilendiğimi düşünüyorum.
Acaba şu an kraliçe karınca bulmak için çok mu geç ve kraliçe karınca bulursam eğer onu 0,33’lük pet şişeye koyabilir miyim?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim, seviliyorsunuz ❤️

emre9293

Pupa
Üye
Merhaba herkese, ben Sivas'ta yaşıyorum ve bu hobiyi yapmak istiyorum. YouTube’da falan birçok video izledim ve biraz bilgilendiğimi düşünüyorum.
Acaba şu an kraliçe karınca bulmak için çok mu geç ve kraliçe karınca bulursam eğer onu 0,33’lük pet şişeye koyabilir miyim?

Merhaba kraliçe bulmak için geç değil. Test tüpü edinmenizde fayda var pet şişe ile olacağını sanmıyorum illa test tüpü edinemem derseniz şırınga da kullanabilirsiniz.

anakin

Phragmotic
Üye

Sivaslı

Yumurta
Üye
Sanırım forumda bunun aynısı kullanan birini görmüştüm, test tüpüne alternatif olarak kullanabilirsiniz fakat diğer karınca ekipmanlarını kullanırken girişlere uymayacağı için sorun olabilir bence. Neden test tüpü almak istemiyorsunuz?
Vallahi hiçbir fikrim yok 😁 Galiba birkaç tane temin edeceğim. İlginiz için sağolun.

eyup710

Larva
Üye
Ben meybuzun alt tarafından yapanı görmüştüm diye hatırlıyorum. Bi yandan mantıklı gelmişti

Musyasin

Yumurta
Üye

Hocam ben de Sivas'da yaşıyorum. İstersen deney tüpü temin edebileceğin mekanları söyleyebilirim sana.

Lokmankaya

Larva
Üye
Su terazisi hortumu var, onun bir ucunu yakarak yapıştırıp yapmıştım ben deneme amaçlı ama içindeki kraliçe öldü. O yüzden tekrarlamadım, plastiğin kokusundan vs olabilir diye. Linki şurda videonun. Meybuz plastiği PP malzemesinden olduğu için onlar kokusuz. Pipet de olur. Gıdada kullanılan şeyler genel olarak sağlıklı zaten.

Sivaslı

Yumurta
Üye
Su terazisi hortumu var, onun bir ucunu yakarak yapıştırıp yapmıştım ben deneme amaçlı ama içindeki kraliçe öldü. O yüzden tekrarlamadım, plastiğin kokusundan vs olabilir diye. Linki şurda videonun. Meybuz plastiği PP malzemesinden olduğu için onlar kokusuz. Pipet de olur. Gıdada kullanılan şeyler genel olarak sağlıklı zaten.

Evet bu da kullanılabilir aslında. Ama ben muhtemelen test tüpünü kullanacağım hocam, daha garanti olsun👍