Bu hobiye giriş yapmak istiyorum bunun için gerekli malzemeler nelerdir ve bu malzemeler ne için gerekir ?
Son düzenleme:
Kraliçe arı hakkında mı bilgi edinmek istiyorsunuz? Başlığınız ile mesajınız uyuşmuyor. Eğer karıncadan bahsediyorsanız lütfen konu açmadan önce başkaları aynı konuyu açmış mı diye kontrol edin. Keyifli forumlar.Yaklaşık 1 ay sonra kraliçe arı uçuşları başlıyormuş ben de bulup bu hobiye giriş yapmak istiyorum bunun için gerekli malzemeler nelerdir ve bu malzemeler ne için gerekir ?
bunun hakkında benim bir rehberim vardı hocam ve benim gibi giriş için malzeme rehberi yapan arkadaşlar var arama kısmından tek bir konu altında tüm detaylara ulaşabilirsin.Bu hobiye giriş yapmak istiyorum bunun için gerekli malzemeler nelerdir ve bu malzemeler ne için gerekir ?
yardımın için teşekkür ederim.Öncelikle test tüpüne (Deney tüpü olarak ta isimlendirilir) ihtiyacınız olacak. Genellikle 16mm çapında olanlar kullanılıyor ama çapı o kadar da önemli değil.
Test tüpünün içinde suya tampon olarak pamuk kullanılıyor. Pamuk zaten vardır evinizde. (Test tüpü nasıl hazırlanır bilmiyorsanız Karınca Çiftliğim Youtube kanalından veya diğer kaynaklardan öğrenebilirsiniz)
Başlangıç için aslında daha fazla malzemeye ihtiyacınız yok ama işçi karınca sayınız arttıkça test tüpünde bakmak zorlaşacaktır. O zaman koloninin büyüklüğüne göre bir formicarium edinmeniz veya yapmanız gerekebilir. Sonrası tamamen size kalmış.
Tavsiyem başlangıçta 2 adet test tüpü alın çünkü biri kirlendiği veya suyu bittiği zaman karıncanızı/karıncalarınızı temiz ve suyu olan başka bir test tüpüne transfer etmeniz gerekir. (Transferden bakıma kadar merak ettiğiniz detayları Karınca Çiftliğim Youtube kanalında veya diğer kaynaklarda bulabilirsiniz)
foruma yeni giriş yaptım sonradan fark ettim buldum fakat gönderiyi silemedim . Rehberine bakacağım teşekkür ederim.bunun hakkında benim bir rehberim vardı hocam ve benim gibi giriş için malzeme rehberi yapan arkadaşlar var arama kısmından tek bir konu altında tüm detaylara ulaşabilirsin.![]()
İnternette birsürü bunun hakkında video bulabilirsin biraz araştırmani öneririmBu hobiye giriş yapmak istiyorum bunun için gerekli malzemeler nelerdir ve bu malzemeler ne için gerekir ?