hobiye birazcık yanlış zamanda başlamışsınız ama sorun değilSatın alabileceğim yerler neresidir (online bir işletme olusun) önerebileceğiniz bir site varmı şimdiden teşekkürler.
Cam test tüpünü yakınlarındaki medicallerde tedarik edebilirsin ben öyle yaptım. Şu an messorların son uçuşları var yağmur sonrası bakarsan belki bulma ihtimalin vardır. İyi hobiler dilerim hoş geldin.Satın alabileceğim yerler neresidir (online bir işletme olusun) önerebileceğiniz bir site varmı şimdiden teşekkürler.
ve + olarak kalın mikron kırmızı asetat kağıdı (pvc) ararsan cam tüpde karanlık ortam yapmak için kullanılıyor kırtasiyelerde var ama onlar genelde ince oluyor, daha kalın bulmak istersen reklamcılarda bulabilirsin.Satın alabileceğim yerler neresidir (online bir işletme olusun) önerebileceğiniz bir site varmı şimdiden teşekkürler.
Kırmızı pvc ışık geçiriyor mat cover kullanılmalı.ve + olarak kalın mikron kırmızı asetat kağıdı (pvc) ararsan cam tüpde karanlık ortam yapmak için kullanılıyor kırtasiyelerde var ama onlar genelde ince oluyor, daha kalın bulmak istersen reklamcılarda bulabilirsin.
Kırmızı ışığa duyarlı değiller diye biliyordum yanlış biliyorsam düzeltin lütfen.Kırmızı pvc ışık geçiriyor mat cover kullanılmalı.
Hımm anladım çok teşekkür ederim ben zaten karanlık ortamda bakıyorum kontrol amaçlı loş kırmızı ışık kullanıyorum. Bende sıkıntı olacak bir durum yok o zaman.Aydınlık ortamlarda kırmızıyı görebiliyorlar ama loş ortamlarda göremiyorlar.Fakat asetat şeffaf olduğu için dışarıyı görebiliyorlar.Şöyle düşünün
Bunu
Ekli dosyayı görüntüle 32352
Ekli dosyayı görüntüle 32353
Bu şekilde görüyorlar.
Seyir zevki güzel olması için ve karıncaları her durumda rahatsız etmemek için çok iş yapıyor kullanmanı tavsiye ederimHımm anladım çok teşekkür ederim ben zaten karanlık ortamda bakıyorum kontrol amaçlı loş kırmızı ışık kullanıyorum. Bende sıkıntı olacak bir durum yok o zaman.
Kullanıyorum ben zaten göz zevkine çok önem veriyorum karıncaya bir zararı dokunmuyor ise. elimde sadece bir tür var yeni başladım hobiye o da solenopsis bilmediğimden bir tane aldım keşke daha fazla toplasaymışım koloni kurma ihtimali çok düşükmüş şanşlıysam koloni kuracağım. messorun nadir de olsa şu an uçuşu var belki bulurum diye onu kovalıyorum maalesef başlamak için yanlış zamanı seçmişim. Teşekkür ederim cevabın için.Seyir zevki güzel olması için ve karıncaları her durumda rahatsız etmemek için çok iş yapıyor kullanmanı tavsiye ederim
bende öyle kışın başlamaya karar vermiştim aslında daha iyi oluyor araştırmak için zamanın oluyor öyle körü körüne başlamıyorsun inşallah bulursun ama bulamazsan kesin bulursun nisanda falan iyi hobilerKullanıyorum ben zaten göz zevkine çok önem veriyorum karıncaya bir zararı dokunmuyor ise. elimde sadece bir tür var yeni başladım hobiye o da solenopsis bilmediğimden bir tane aldım keşke daha fazla toplasaymışım koloni kurma ihtimali çok düşükmüş şanşlıysam koloni kuracağım. messorun nadir de olsa şu an uçuşu var belki bulurum diye onu kovalıyorum maalesef başlamak için yanlış zamanı seçmişim. Teşekkür ederim cevabın için.
Bölgeden bölgeye değişir uçuşlar.Sıcak bölgelerde messor uçuşu daha olmadı.Kullanıyorum ben zaten göz zevkine çok önem veriyorum karıncaya bir zararı dokunmuyor ise. elimde sadece bir tür var yeni başladım hobiye o da solenopsis bilmediğimden bir tane aldım keşke daha fazla toplasaymışım koloni kurma ihtimali çok düşükmüş şanşlıysam koloni kuracağım. messorun nadir de olsa şu an uçuşu var belki bulurum diye onu kovalıyorum maalesef başlamak için yanlış zamanı seçmişim. Teşekkür ederim cevabın için.
Teşekkür ederim efenimbende öyle kışın başlamaya karar vermiştim aslında daha iyi oluyor araştırmak için zamanın oluyor öyle körü körüne başlamıyorsun inşallah bulursun ama bulamazsan kesin bulursun nisanda falan iyi hobiler![]()
Havalar daha serinleşince mi gerçekleşir?Bölgeden bölgeye değişir uçuşlar.Sıcak bölgelerde messor uçuşu daha olmadı.
Genelde 17 ile 25 derece arasında gerçekleşir.Havalar daha serinleşince mi gerçekleşir?
Yarın hava sıcaklığı 26 dereceye kadar çıkıyor yarın bayağı bir arama yapacağım umarım bulabilirim. Bulabileceğim büyük bir tür var mı acaba bu zamanda?Genelde 17 ile 25 derece arasında gerçekleşir.
Çok nadir olsa bile kışta uçuş yaptıklarıda olur.
Buarada bu aralar sadece uçuş yapan cins messor değil.
Messor dışında şuan bulabileceğiniz en büyük cins yüksek ihtimal ile cremagoster.Bir kaç kişi formicada buldu bu aralar ama tekrar uçmazlar muhtemelen.Yarın hava sıcaklığı 26 dereceye kadar çıkıyor yarın bayağı bir arama yapacağım umarım bulabilirim. Bulabileceğim büyük bir tür var mı acaba bu zamanda?
Bu Türleri diğer konuda bahsettiğim mıknatıs formikaryuma koyabilirim değil mi?Messor dışında şuan bulabileceğiniz en büyük cins cremagoster.Bir kaç kişi formicada buldu bu aralar ama tekrar uçmazlar muhtemelen.
Koyabilirsiniz ama dikkat edin sıfıra sıfır olsun hiç boşluk kalmasın kaçabilecekleri.Ve güçlü mıknatıslar kullanınBu Türleri diğer konuda bahsettiğim mıknatıs formikaryuma koyabilirim değil mi?