Karınca hobisi için gereken ekipmanlar

symbiote1205

Yumurta
Üye
Merhaba, ben ilk defa 2 yıldır istediğim karınca gibisine başlayacağım. Bilecik'te oturuyorum ve başlangıç olarak Tetramorium bulabilirsem onunla başlamak istiyorum ya da sizin bakması kolay dediğiniz varsa, yazarsanız iyi olur. Neyse, asıl soracağım şey: 2 karınca alacağım, hangi ekipmanları almam gerek ve nereden?

waynhen

Intercaste
Yardımsever
Üye
Hocam, öncelikle hobiye ve foruma hoş geldiniz.
İlk başlangıçta gereken ekipmanlar: 1 adet test tüpü, asetat kağıdı, pamuk ve su. Bunların dışında başka herhangi bir şeye ihtiyacınız yok. Zaten test tüpü kurulumunu biliyorsunuzdur diye tahmin ediyorum.Bence karınca satın almanıza gerek yok zaten sezon içindeyiz illa ki kraliçe karınca bulursunuz.
Ekipmanları temin edebileceğiniz yerler kırtasiyeler olabilir veya internetten Ant Store Turkey ya da Underground Ant World sitelerine bakabilirsiniz.
"Hangi cins uygun?" sorusuna gelecek olursak, şu ara uçuşu olan Lasius, Tetramorium ve Formica cinsi kraliçeler bence başlangıç için rahat ve uygun cinslerdir.

symbiote1205

Yumurta
Üye
Hocam, öncelikle hobiye ve foruma hoş geldiniz.
İlk başlangıçta gereken ekipmanlar: 1 adet test tüpü, asetat kağıdı, pamuk ve su. Bunların dışında başka herhangi bir şeye ihtiyacınız yok. Zaten test tüpü kurulumunu biliyorsunuzdur diye tahmin ediyorum.Bence karınca satın almanıza gerek yok zaten sezon içindeyiz illa ki kraliçe karınca bulursunuz.
Ekipmanları temin edebileceğiniz yerler kırtasiyeler olabilir veya internetten Ant Store Turkey ya da Underground Ant World sitelerine bakabilirsiniz.
"Hangi cins uygun?" sorusuna gelecek olursak, şu ara uçuşu olan Lasius, Tetramorium ve Formica cinsi kraliçeler bence başlangıç için rahat ve uygun cinslerdir.
Çok teşekkür ederim malzemeleri temin edip kraliçesi bulunca foruma atarım türlerinden görünüş olarak anlamıyorum koloni biraz büyüğünden ne yapmam gerektiğini sorarım cevabınız için çok teşekkür ediyorum