Karınca hk. sorularım

ECKO

Yumurta
Üye
Merhabalar, birkaç tane soru soracaktım:

1-) Evde beslediğim 2 tane Tetramorium karınca kolonim var. İkisini de 1 gün arayla bulmama rağmen birisinin şu an 20 işçisi var, birisinin de yumurtaları var ama hâlâ ilk işçisi bile çıkmadı. Bunun sebebi nedir? (Aynı şartlarda bakıyorum.)
2-) Evde beslediğimiz koloniler prens, kraliçe doğurur mu ve uçuş gerçekleştirir mi?
3-) Gerçekleştiriyorsa döllenen kraliçeyi alıp yeni bir koloni kurulabilir mi?
4-) Gerçekleşiyorsa nasıl bakmalıyım ya da neler yapmalıyım?

onurcoskun

Yumurta
Üye
1-) döllenmemiş olabilir
2-) evet yeterince gelişince prens prenses çıkarır ama uçuş koloniden koloniye değişir
3-) gerçekleştiriyorsa kurulabilir

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye

1-) Evde beslediğim 2 tane Tetramorium karınca kolonim var. İkisini de 1 gün arayla bulmama rağmen birisinin şu an 20 işçisi var, birisinin de yumurtaları var ama hâlâ ilk işçisi bile çıkmadı. Bunun sebebi nedir? (Aynı şartlarda bakıyorum.)
2-) Evde beslediğimiz koloniler prens, kraliçe doğurur mu ve uçuş gerçekleştirir mi?
1-) İşçisi çıkmayan kraliçe yeterince besin depolayamamış veya döllenmemiş olabilir. Protein takviyesi yapın ve işe yaramazsa salın.

2-) Evet ama koloninizin yeterli büyüklüğe ulaşması (oldukça büyük) ve iyi beslenmesi gerekir.

3-) Cinsten cinse değişir fakat bir şekilde döllenirse ve sen o kraliçeyi yakalarsan evet kurabilirsin.

4-) Ne dediğinizi pek anlamadım ama kendi koloninizden döllenmiş bir kraliçe alıp bakmayı soruyorsanız doğadan bulduğunuz bir kraliçe gibi bakmanız yeterli.

ECKO

Yumurta
Üye
2. yanıtınız için ne kadar büyümeli koloni kaç işçiye ulaşmalı? 4. soru içinde yani uçuş için tüpten mi çıkarmam lazım nasıl bir yol izlenmeli uçuş zamanının geldiği nasıl anlaşılır?

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Hocam belirli bir sayı benim bildiğim kadarıyla yok ama çok uzun süre o koloniye bakmanız ve büyütmeniz gerekiyor.. Uçuş için de ben kolonisi uçuş yapan 1 kişi gördüm o da teraryumda bakıyordu ama şart mı bilmem.

ECKO

Yumurta
Üye
tamamdır teşekkür ederim yanıtınız için.

salazar

Larva
Üye
Uçuş olmadanda yani büyük bir uçuş olmadan kolonisinde prenses dolanan bir vardı buraya yazmıştı ve koloniside aşırı büyük değildi ama onun döllenip döllenmediğini bilmiyorum.

ECKO

Yumurta
Üye
Hangi formda başlığını vs. hatırlıyor musunuz?

mcmerdo

Larva
Üye

2 ve 3 için; Prens-prenses çıkarabiliyorlar ama genelde uçmuyorlar işçi gibi çalışıp ölüyorlar çünkü normalde bir türden birçok koloni belli şartlar sağlandığında aynı anda uçuş yapar, evin içinde bu sinyalleri alamadıkları için böyle oluyor. Uçsa bile yakalayamazsınız uçar gider, evin içinde kalırsa da çiftleşmemiş olur çünkü ensest çiftleşen bazı türler olsa da çoğu türün prensesleri kendi kolonisinden prenslerle çiftleşmiyor.

salazar

Larva
Üye
Aynı tür birden fazla koloniyi aynı beslenme alanına bağlayarak bakmak ve zamanı gelince beslenme alanının üstünü açıp büyük bir kap koyup yapay bir şekilde kontrol altında çiftleşmelerini sağlayabilirmiyiz. Böyle bir şey deneyen var mı ? Ben baya heyecanlandım denemeyi düşünüyorum

mcmerdo

Larva
Üye
Aynı tür birden fazla koloniyi aynı beslenme alanına bağlayarak bakmak ve zamanı gelince beslenme alanının üstünü açıp büyük bir kap koyup yapay bir şekilde kontrol altında çiftleşmelerini sağlayabilirmiyiz. Böyle bir şey deneyen var mı ? Ben baya heyecanlandım denemeyi düşünüyorum
Hocam yanlış hatırlamıyorsam Tuğkan Abi çok eski bir videosunda bahsetmişti. "Onun için çok büyük organizasyon lazım, binalar seviyesinde alan lazım" gibi bir şey diyordu. Büyük bir kapla vs. olacak iş değil yani. Çok yüksek ihtimalle uçmazlar, uçsalar da yine çok yüksek ihtimalle çiftleşmezler. Ama denemek bedava tabi ki.