Karınca Hakkında

Emirintus

Yumurta
Üye
Arkadaşlar selamün aleyküm.
Her alanda olduğu gibi bu karınca alanında da
teknik bilgiler genel olarak yetersiz kalıyor ve dolayısıyla deneyim ve müşahede ekseninde yeni malumatlar üretmemiz gerekiyor. Sahadaki yanlış, bulanık ve basmakalıp malumatlar işlerimizi zorlaştırıyor. Bu esnadada doğal olarak sarp yokuşla karşı karşıya kalabiliyoruz. Bundan sebeple işlerimizin kolaylaşması ve malumat hacmimizin artması için bu sarp yokuşla defalarca yüzleşmiş tecrübeli abilerimi ve kardeşlerimi bu ince detaylara nüfuz edebilmeleri için sahada rastlanmayan veya araştırıp elde edilmesi zor olan bu malumatları kendi deneyimlerine dayanarak bizlere aktarıp salık vermeleri işlerimizi fazlasıyla kolaylaştıracağını zannediyorum.

Konuyu bir kaç örnekle açıyım:

Karınca hijyeni nasıl olmalıdır? Örneğin yüzey temizleme havlusu ile temizlenen bir masada kesilen bir meyve karıncalara ikram edilebilir mi?
Veya ballı su hazırladığın kabı musluk suyuyla temizlersen bir sorun olur mu? Sonuçta kuruyunca yüzeyde kireç gibi kalıntılar kalıyor.

Karıncalar için hazırlanan ballı su nasıl muhafaza edilmelidir? Ne kadar dayanır? Baldaki yanlış muhafaza kaynaklı artan HMF değerinin karıncalara etkisi nedir?

Yüksek nüfuslu un kurdu kolonilerinin bakteri potansiyeli nedir? Sonuçta dar bir mekan içerisinde artan nüfus karşısında ceset sayısıda artıyor ayriyeten bu mekan çoğu mikroskobik canlılar için aşırı elverişli bir yaşam alanı oluşuyor. Hayliyle eskiden hijyeni kontrol altında olan koloniniz artık farklı bir boyuta evriliyor. Bu ortam nerede bulunabilir: Canlı yem üretimi yapan üreticilerde (sonuçta çok sayıda üretim yapıyorlar ve bu ortamın varlığı için gayet uygun mekanlar) fakat buna engel olabilen bir metodları olabilir bilmiyorum. Sözün aslı şu; bu ortamdan alınan bir canlı (mesela un kurdu) karıncalara ikram edilebilir mi?

Bunlar anlık aklıma gelen sorular. Hatalı, gereksiz veya boş olabilirler ama konu bağlamında muhakkak ince detaylara nüfuz eden sorular üretilebileceğini zannediyorum. Bilmiyorum belki konuda boştur ama boş değilse belkide insanların sebebini gerekçelendirmekte zorlandırdığı bazen es geçtiği olayları ve fiilleri deneyim, müşahede ve malumatlar ekseninde geniş çaplı bir cevap havuzu üretebiliriz.
Bu iyi olur.
Saygılar.