Karınca davranışı

Yüreal

Yumurta
Üye
Merhaba, karıncam sürekli cam tüpün ağzında ve sürekli orayı ısırıyor pamuğu içten dışa çıkartıyor bunun sebebi nedir?
Ve suyu kapatan pamuğun rengi kahverengi olmuş sebebi nedir?
17385116069983780418182646644227.jpg 17385116874733067346595488505101.jpg17385116571571135855423419414239.jpg

Yanlış görmüş olabilirim ama sanırım orada yuvarlak bir şey var içinde küçük.

Moderatör tarafında düzenlendi:

ahmt

Yumurta
Üye
Merhabalar, ilk fotoğrafta pamuğu yolması normaldir; yerini benimsemesi ve alışması için biraz zaman vermek yeterli olacaktır. İkinci fotoğrafta ise görünür bir şey yok. Eğer küflenmeye başladıysa, tüpün az hava aldığına işaret eder. Bunun çözümü, tıpa görevi gören pamuğu biraz gevşetmektir. Ancak küflenme olmadığı için kafana takmana gerek yok. :)

Yüreal

Yumurta
Üye
Merhabalar, ilk fotoğrafta pamuğu yolması normaldir; yerini benimsemesi ve alışması için biraz zaman vermek yeterli olacaktır. İkinci fotoğrafta ise görünür bir şey yok. Eğer küflenmeye başladıysa, tüpün az hava aldığına işaret eder. Bunun çözümü, tıpa görevi gören pamuğu biraz gevşetmektir. Ancak küflenme olmadığı için kafana takmana gerek yok. :)
Peki orada sanki küçük yuvarlak top gibi bir şey gördüm. Yanlış görmüş olma ihtimalimde var o yumurta vs. olabilir mi?

ahmt

Yumurta
Üye
Baktım ama ben göremedim. Zaten daha yeni alışma sürecinde olduğu için büyük ihtimalle değildir.

aliarguz

Yumurta
Üye
Evet, pamuğu yolması gayet normal bir durumdur kendi yerini benimsemesi gerekmektedir. Biraz süre tanımalısın, bu süreçte sürekli onu kontrol edip strese sokmayın 5 günde bir yada haftada bir düzenli olarak kontrol edebilirsiniz.

Yüreal

Yumurta
Üye
Evet pamuğu yolması gayet normal bir durumdur kendi yerini benimsemesi gerekmektedir. Biraz süre tanımalısın, bu süreçte sürekli onu kontrol edip strese sokmayın 5 günde bir yada haftada bir düzenli olarak kontrol edebilirsiniz.
Tamam teşekkür ederim.

MustafaPX

Yumurta
Üye
Evet pamuğu yolması gayet normal bir durumdur kendi yerini benimsemesi gerekmektedir. Biraz süre tanımalısın, bu süreçte sürekli onu kontrol edip strese sokmayın 5 günde bir yada haftada bir düzenli olarak kontrol edebilirsiniz.
Benimde karıncam öyle. Ne zaman baksam girişteki pamuğun orasında ama 3 aydan beri bende neden böyle acaba?

aliarguz

Yumurta
Üye
Benimde karıncam öyle. Ne zaman baksam girişteki pamuğun orasında ama 3 aydan beri bende neden böyle acaba?
Kış ayındayız sıcaklıktan dolayı üremezler sıcak bir yere koyarsan yada altına ısıtıcı ped vs gibi onu ısıtacak (kalorifer olmaz pişer) ürünler koyarsan ilk bahara geldiğini anlayıp üremeye başlar.

Tamam teşekkür ederim.
Rica ederim iyi günler.

lordqne

Larva
Üye
Kış ayındayız sıcaklıktan dolayı üremezler sıcak bir yere koyarsan yada altına ısıtıcı ped vs gibi onu ısıtıcak (kalilüfer olmaz pişer) ürünler koyarsan ilk bahara geldiğini anlıyıp üremeye başlar.

Rica ederim iyi günler.
Kalorifer bal gibide oluyor ben gelişimi durmuş 9 kolonisi sabit 25 derecede besledim hiç sorun olmadı sıcaklık ayarını yaptıktan sonra hiç bir şey olmuyor.