Peki orada sanki küçük yuvarlak top gibi bir şey gördüm. Yanlış görmüş olma ihtimalimde var o yumurta vs. olabilir mi?Merhabalar, ilk fotoğrafta pamuğu yolması normaldir; yerini benimsemesi ve alışması için biraz zaman vermek yeterli olacaktır. İkinci fotoğrafta ise görünür bir şey yok. Eğer küflenmeye başladıysa, tüpün az hava aldığına işaret eder. Bunun çözümü, tıpa görevi gören pamuğu biraz gevşetmektir. Ancak küflenme olmadığı için kafana takmana gerek yok.
Tamamdır, teşekkür ederim.Baktım ama ben göremedim. Zaten daha yeni alışma sürecinde olduğu için büyük ihtimalle değildir.
Tamam teşekkür ederim.Evet pamuğu yolması gayet normal bir durumdur kendi yerini benimsemesi gerekmektedir. Biraz süre tanımalısın, bu süreçte sürekli onu kontrol edip strese sokmayın 5 günde bir yada haftada bir düzenli olarak kontrol edebilirsiniz.
Benimde karıncam öyle. Ne zaman baksam girişteki pamuğun orasında ama 3 aydan beri bende neden böyle acaba?Evet pamuğu yolması gayet normal bir durumdur kendi yerini benimsemesi gerekmektedir. Biraz süre tanımalısın, bu süreçte sürekli onu kontrol edip strese sokmayın 5 günde bir yada haftada bir düzenli olarak kontrol edebilirsiniz.
Kış ayındayız sıcaklıktan dolayı üremezler sıcak bir yere koyarsan yada altına ısıtıcı ped vs gibi onu ısıtacak (kalorifer olmaz pişer) ürünler koyarsan ilk bahara geldiğini anlayıp üremeye başlar.Benimde karıncam öyle. Ne zaman baksam girişteki pamuğun orasında ama 3 aydan beri bende neden böyle acaba?
Rica ederim iyi günler.Tamam teşekkür ederim.
Kalorifer bal gibide oluyor ben gelişimi durmuş 9 kolonisi sabit 25 derecede besledim hiç sorun olmadı sıcaklık ayarını yaptıktan sonra hiç bir şey olmuyor.Kış ayındayız sıcaklıktan dolayı üremezler sıcak bir yere koyarsan yada altına ısıtıcı ped vs gibi onu ısıtıcak (kalilüfer olmaz pişer) ürünler koyarsan ilk bahara geldiğini anlıyıp üremeye başlar.
Rica ederim iyi günler.
"sıcaklık ayarını yapınca" Dediğiniz gibi bendede şuanda kaloriferde duruyor ayar yaptığım içinKalorifer bal gibide oluyor ben gelişimi durmuş 9 kolonisi sabit 25 derecede besledim hiç sorun olmadı sıcaklık ayarını yaptıktan sonra hiç bir şey olmuyor