Karınca Canlı Yem

East

Yumurta
Üye
Ben evde bulduğum güveleri birkaç saat kaynar suda bekletip karıncalarıma verebilirmiyim?
Bunun bir zararı olur mu?

darkness

Minör
Deneyimli Hobici
Üye
Ben evde bulduğum güveleri birkaç saat kaynar suda bekletip karıncalarıma verebilirmiyim?
İlaç taşıma ihtimalleri var.Dondurmak daha kolay ve mantıklı olur kaynatmak yerine.Ama her türlü ilaç taşıma ihtimalleri var.

Emir123

Media
Üye
Şehir içinde yaşamışsa kesin taşıyıcıdır bence, un kurdu 100 Tanesi 20 tl fantezi aramaya gerek yok :D

East

Yumurta
Üye
Ancak bildiğim kadarıyla güveler dışarıdan gelmiyor ve evin içinde ürüyorlar hem ben hiç kapağı açılmamış kavanozun içinde bile olduklarını duydum yine de ilaç taşıma riskleri var mıdır?

East

Yumurta
Üye
Şehir içinde yaşamışsa kesin taşıyıcıdır bence, un kurdu 100 Tanesi 20 tl fantezi aramaya gerek yok :D
Ancak bildiğim kadarıyla güveler dışarıdan gelmiyor ve evin içinde ürüyorlar hem ben hiç kapağı açılmamış kavanozun içinde bile olduklarını duydum yine de ilaç taşıma riskleri var mıdır?

darkness

Minör
Deneyimli Hobici
Üye
Güveler yumurtlamadan önce ilaç taşıyor ise yavrularıda ilaç taşıyacaktır ihtimalleri var.

Abdullah09

Yumurta
Üye
Güveler yumurtlamadan önce ilaç taşıyor ise yavrularıda ilaç taşıyacaktır ihtimalleri var.
Güve değilde evde bazen kavonozdakiT çekirdek kuru yemişlerin beklemesiyle direk içinde oluşan kelebkleri vermemeizin bı zararı olurmu

darkness

Minör
Deneyimli Hobici
Üye
Onlar güve zaten.

East

Yumurta
Üye
Güve değilde evde bazen kavonozdakiT çekirdek kuru yemişlerin beklemesiyle direk içinde oluşan kelebkleri vermemeizin bı zararı olurmu
Ben olacağını düşünmüyorum çünkü o kavanozun içinde ürüyor yani dış dünyayla bir bağlantısı olmuyor

Abdullah09

Yumurta
Üye
Ben olacağını düşünmüyorum çünkü o kavanozun içinde ürüyor yani dış dünyayla bir bağlantısı olmuyor
Banada öyle geldi ailevi olarak canlı yem sorun oluyor benim için o yüzden altarnetif çözümler ariyorum

East

Yumurta
Üye
Banada öyle geldi ailevi olarak canlı yem sorun oluyor benim için o yüzden altarnetif çözümler ariyorum
Ben tavuk ile besliyorum ama çeşitli yemlerle beslemek daha sağlıklı olacağı için bende güve ile beslemenin sorun oluşturup oluşturamayacağını araştırıyorum

Barkın

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
Ben tavuk ile besliyorum ama çeşitli yemlerle beslemek daha sağlıklı olacağı için bende güve ile beslemenin sorun oluşturup oluşturamayacağını araştırıyorum
Evet güve üretimi yapmanız sorun olur, ilaç ve parazit taşıyacaktır. En kısa sürede un kurdu edinin.

Barkın

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
peki kaç günde bir yem vermeliyim
Bu tip tamamı büyük kalın gereksiz kullanımlar kural dışı. X günde bir karınca besleyin diyenler genelde acemilerdir. Sizin karınca koloninizin neye ihtiyacı olduğunu kendi gözlerinizle görebilirsiniz. Kısacası x günde bir beslemek yerine koloninizi okumayı öğrenin.

Barkın

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
Emin olun güve vs kurt kelebek türlerini evinizde kaçırırsanız çok daha kötü sonuçlar olur. Kıyafetleri. yünleri ... yiyerek beslenirler. 100 tane un kurdu kavanozda pet şişenin içinde bile güvenle besleyebilirsiniz.