Karınca Bulmak

gambleru

Larva
Üye
Arkadaşlar, bugün uzun süreden sonra ilk kez yağmur yağdı. Dışarı ne zaman çıkmalıyım? Nerelerde aramalıyım? Kraliçe bulabilir miyim?

waynhen

Intercaste
Yardımsever
Üye
Bulunduğunuz yerin hava durumu nedir? Ekran görüntüsü atabilir misiniz? Ama genelde yağmur sonrası aramak tavsiye edilir.Hava durumu her ne olursa olsun zaten soğuk olacağını sanmıyorum arayın ve şansınızı deneyin.

gambleru

Larva
Üye
Bulunduğunuz yerin hava durumu nedir? Ekran görüntüsü atabilir misiniz? Ama genelde yağmur sonrası aramak tavsiye edilir.Hava durumu her ne olursa olsun zaten soğuk olacağını sanmıyorum arayın ve şansınızı deneyin.
Screenshot_2025-08-01-18-04-00-484_com.android.chrome.jpg

Hocam bir süre beklemeli miyim yoksa direkt çıkmalı mıyım

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
1000021048.jpg
1000021049.jpg

Hocam crema aranır mı yağmur dinince.

pegasuZX

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Yerler çok ıslak değilken yani hafif nemliyken bulursun. Ve bunu her yerde söylüyorlar ama yağmurdan sonra değil ,önce daha çok kraliçe bulursun. Sonrasında bir çoğu şu birikintilerinde ölecekler. Yağmur öncesinde şu birikintisi olmaz ve Nem yüksek olur.

gambleru

Larva
Üye
Yerler çok ıslak değilken yani hafif nemliyken bulursun. Ve bunu her yerde söylüyorlar ama yağmurdan sonra değil ,önce daha çok kraliçe bulursun. Sonrasında bir çoğu şu birikintilerinde ölecekler. Yağmur öncesinde şu birikintisi olmaz ve Nem yüksek olur.
Yani birazdan çıksam bulabilir miyim şu an yağmur durdu gibi birde Park gibi yerlere mı bakmam lazım

waynhen

Intercaste
Yardımsever
Üye
Yani birazdan çıksam bulabilir miyim şu an yağmur durdu gibi birde Park gibi yerlere mı bakmam lazım
Arayabilirsin hocam.Park tarzı yerlerde yeşillik ve ağaçlık olduğu için bulma imkanını arttırır ama kraliçe nasibinde varsa her yerde bulursun farketmez mekan.

Ne yazık ki çoktan başladı hocam, bir dahakine artık. Bol bol dua edin crema bulmayı çok istiyorum da😁.
Bende çok istiyorum hocam inşallah ikimizde buluruz.

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
İnşallah hocam. Aradığım yerde dev bir crema ve cata kolonisi var. 2 yada 3 tane cata buldum ama çalılığa kaçtıkları için alamadım🙃.

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Hocam ben parkta bulamıyorum genelde. İnkanınız varsa su kenarı kırsal yerlere gitmenizi öneririm. Ben böyle alanlarda biiir sürü kraliçe buldum. Meseladere kenarı bir patikada rastgele yürürken yan yana 3 tane tetra buldum.

waynhen

Intercaste
Yardımsever
Üye
Hocam ben hiçbir şey bulamıyorum başka bir parka gidicem
Hocam parkları genelde ilaçlıyorlar belki ondan bulamıyor olabilirsin. Ama dediğim gibi eğer nasibinde varsa her yerde buluyorsun.Ve emin ol hiç aklında yokken bulacaksın.

gambleru

Larva
Üye
Hocam parkları genelde ilaçlıyorlar belki ondan bulamıyor olabilirsin. Ama dediğim gibi eğer nasibinde varsa her yerde buluyorsun.Ve emin ol hiç aklında yokken bulacaksın.
Hocam iki saattir farklı farklı parkları dolaşıyorum ama hiçbir şey bulamadim

waynhen

Intercaste
Yardımsever
Üye
Hayırlısı hocam ya.Bende geçen sene tüm sezon aramama rağmen bulamadım ama bu sene bayramda 4-5 tane buldum.Yani tamamen şans işi aramayla falan olmuyo bence.Aynı şehirde olsak verirdim ama maalesef uzağız epeyce.

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Nasip değilmiş hocam. Ben de 1 ay aradım bulamadım, 1 haftada 10 tane kraliçe buldum. Umudunuzu kesmezseniz mutlaka bulabilirsiniz. Eğer dışarıçıkarken çanta alıyorsanız çantanıza birkaç tane tüp atarsanız bulamama ihtimaliniz yok gibi bir şey.

gambleru

Larva
Üye
Nasip değilmiş hocam. Ben de 1 ay aradım bulamadım, 1 haftada 10 tane kraliçe buldum. Umudunuzu kesmezseniz mutlaka bulabilirsiniz. Eğer dışarıçıkarken çanta alıyorsanız çantanıza birkaç tane tüp atarsanız bulamama ihtimaliniz yok gibi bir şey.
Hocam valla bende bir bir buçuk aydır arıyorum sık sık dışarı çıkıp ama hiçbir zaman bulamıyorum bilmiyorum moralim bozuluyor

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Hocam tamamiyle şans işi. Ben de büyük ve aktif bir tür istiyordum ama bulamdığım için moralim bozuluyordu. Sonra bir keresinde tekte 3 tane formica kraliçesine rastladım. Eğer umudunuzu kesmezseniz her seyi başarabilirsiniz, emin olun.

Hasancık

Majör
Üye
Dün 2 tane farklı ormanda saatlerce yürüyüş yaptım fakat bulamadım gerçekten şans işi bu kadar uğraşıp bulamamak can sıkıyor