Karınca Bulmak

hezveko34

Yumurta
Üye
Koloni çeşitliliğini artırmak istiyorum İstanbul içinde bulunabilecek türler ve uçuşları hakkında bilgi sahibi arkadaşlara, yardımları için şimdiden teşekkür ederim.
Lasius, Messor , Sanctus dışı olursa sevinirim.

Cihan__

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Koloni çeşitliliğini artırmak istiyorum İstanbul içinde bulunabilecek türler ve uçuşları hakkında bilgi sahibi arkadaşlara, yardımları için şimdiden teşekkür ederim.
Dostum baya uçuşlar var formica,lasius benim gördüklerim diğer arkadaşlarda birsürü karinca buluyor sadece gözünü dört aç daha çok topraklı alanlara yakın kaldırımlara iyi bak

Ertugrulmustuluk09

Minör
Yardımsever
Üye
Lasius,messor,santctus dışı olursa sevinirim demiş siz lasius demişsiniz böle şeylere dikkat edelim.

Ertugrulmustuluk09

Minör
Yardımsever
Üye
Aklıma geldi de solenopsis fugax'ta galiba bu zamanlar uçuyor.

Ertugrulmustuluk09

Minör
Yardımsever
Üye
Uçuş takvimi bırakayım

Ekli dosyalar

• Screenshot_20240524_163940.jpg
    Screenshot_20240524_163940.jpg
    84.6 KB · Görüntüleme: 34
Son düzenleme:

Barkın

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
1.Lasius niger bulabilirsiniz bu tür genellikle bahçelerde parklarda küçük koloniler oluştururlar ilkbahar ve yaz aylarında uçuş yaparlar

2.Camponotus cruentatus buda bahçelerde ve ormanlık alanlarda olurlar büyük koloniler oluşturur ilkbahar ve yaz aylarında uçuş yaparlar

3.Formica rufa Ormanlık alanlarda ve parklarda bulunabilir. Bu tür büyük koloniler oluşturur uçuşları ilkbahar ve yaz aylarında olur.

4.Tetramorium sp.
kaldırım taş altları otluk alanlar toprak altı konolinleri oluştururlar
ilkbahar ve yaz aylarında uçuş yaparlar

İYİ HOBİLER
Camponotus Cruentatus Türkiye'ye kayıtlı bir tür değil. Büyük yoğunluğu İspanyada yaşıyor. Formica Rufa haziran başında uçmaya başlıyor. Yeni başlayanlar için hiç uygun bir tür değil.

Laiuslar genelde yağmurdan hemen önce veya önceki gün yoğun bir şekilde uçarlar.
Tapinomlar genelde güneşli günlerde uçuş yaparlar. Koloninin bir kısmını patlatmanızda bir sakınca yoktur kolayca adapte olurlar.
Tetramoriumlar genelde güneş battıktan sonra uçuş yapıp sokak lambalarının altında kolaylıkla bulunabilirler.
Crematogaster Lorteti aynı tetramorium gibi hava karardıktan sonra uçarlar ve çiftleşmelerine rağmen kanatlarını çok geç dökerler.
Pheidole aynı tetramorium güneş batma aşamasında uçuş yapmayı severler. Gece sokak lambalarıda bulabilirsiniz.
Nylanderia hem gündüz hem gece uçarlar gece sokak lambalarının altında bulunabilirler.
Camponotus Baldacci eğer bölgenizde varsa güneş batmaya yakın uçuşlarına başlarlar.
Cataglyphis sabah saat 10'dan saat 2 3'e kadar uçarlar.
Colobobsis Truncata Temmuzun başında uçuşları oluyor ve genelde daha da uçmuyorlar gece güneş battıktan sonra ağaçların üstünde veya yerde bulunabilirler. Başlangıç için uzak durulması gereken bir cins.

Bunlar genelde bulunan cinsler ve türler. Daha farklı cinsler veya türler almak isterseniz karınca gruplarına grip satanların ilanlarını beklemelisiniz.

Aklıma geldi de solenopsis fugax'ta galiba bu zamanlar uçuyor.
Solenopsis Fugax yakın zamanda uçmayacak. Uçuşlarına ağustosta nadiren rastlayabilirsiniz genelde sonbaharda yoğun uçarlar, aynı crematogaster gibi.

Son düzenleme:

hezveko34

Yumurta
Üye
Camponotus Cruentatus Türkiye'ye kayıtlı bir tür değil. Büyük yoğunluğu İspanyada yaşıyor. Formica Rufa haziran başında uçmaya başlıyor. Yeni başlayanlar için hiç uygun bir tür değil.

Laiuslar genelde yağmurdan hemen önce veya önceki gün yoğun bir şekilde uçarlar.
Tapinomlar genelde güneşli günlerde uçuş yaparlar. Koloninin bir kısmını patlatmanızda bir sakınca yoktur kolayca adapte olurlar.
Tetramoriumlar genelde güneş battıktan sonra uçuş yapıp sokak lambalarının altında kolaylıkla bulunabilirler.
Crematogaster Lorteti aynı tetramorium gibi hava karardıktan sonra uçarlar ve çiftleşmelerine rağmen kanatlarını çok geç dökerler.
Pheidole aynı tetramorium güneş batma aşamasında uçuş yapmayı severler. Gece sokak lambalarıda bulabilirsiniz.
Nylanderia hem gündüz hem gece uçarlar gece sokak lambalarının altında bulunabilirler.
Camponotus Baldacci eğer bölgenizde varsa güneş batmaya yakın uçuşlarına başlarlar.
Cataglyphis sabah saat 10'dan saat 2 3'e kadar uçarlar.
Colobobsis Leonardi Temmuzun başında uçuşları oluyor ve genelde daha da uçmuyorlar gece güneş battıktan sonra ağaçların üstünde veya yerde bulunabilirler. Başlangıç için uzak durulması gereken bir cins.

Bunlar genelde bulunan cinsler ve türler. Daha farklı cinsler veya türler almak isterseniz karınca gruplarına grip satanların ilanlarını beklemelisiniz.

Solenopsis Fugax yakın zamanda uçmayacak. Uçuşlarına ağustosta nadiren rastlayabilirsiniz genelde sonbaharda yoğun uçarlar, aynı crematogaster gibi.
Cruentatusu ilk defa görüyorum , büyük türlere aşırı ilgim var ve Avrupanın en büyük türü olduğunu görünce aşırı beslemek istedim nasıl ve nerden elde edebilirim ?

Barkın

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
Camponotus Cruentatus avrupanın en büyüğü değil, avrupanın en büyüğü Camponotus Ligniperda. Cruentatus Sanctus ile Ligniperda arasında kalıyor. İthal türleri bulabilmek için karınca gruplarında olmanız gerekiyor. Bazı arkadaşlar getirdiğinde satıyorlar anca o şekilde alabilirsiniz.

İkisi atasındaki boyut farkı:
Videodaki her bir kare 5mm

Engin

Yumurta
Üye
Camponotus Cruentatus avrupanın en büyüğü değil, avrupanın en büyüğü Camponotus Ligniperda. Cruentatus Sanctus ile Ligniperda arasında kalıyor. İthal türleri bulabilmek için karınca gruplarında olmanız gerekiyor. Bazı arkadaşlar getirdiğinde satıyorlar anca o şekilde alabilirsiniz.

@Barkın Hocam aktif kullandığınız grupları banada söylermisiniz.

hezveko34

Yumurta
Üye

Gözle görülür ciddi bir boyut farkı var. önerebileceğiniz takipte kalmam gereken grup önerisi yapabilir misin ?

Barkın

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
Camponotus cruentatus Türkiye'de bulunur. Bu tür, Akdeniz bölgesine özgü olup İspanya, İtalya, Yunanistan ve Türkiye gibi Güney Avrupa ülkelerinde yaygındır (AntWiki) (GBIF). Bu karınca türü, özellikle ormanlık alanlarda ve açık arazilerde görülür ve kolonileri genellikle ölü ağaçlar veya taş altlarında kurulur (GBIF). Türkiye'de de bu türün doğal habitatlarına uygun alanlarda rastlanabilir.

bulunabiliyormuş
Girin antwikiye bakın kayıtları Türkiye'de ve komşu olan ülkelerin hiçbirinde yok!!!

Barkın

Süper Koloni
Yardımsever
Üye

Engin

Yumurta
Üye
Arkadaşlar olduğum grup herkese açık olmayan bir grup hobide arkadaş edindikçe sora sora sora bulacaksınız.
@Barkın Hocam herkesin katılabileceği bir grup biliyormusunuz artık bana camponotus ve messor dışı karınca satan birileri lazım buna çok çok ihtiyacım var ve kendim bulamıyorum bulsamda istediğim cinsler değil. 😟😖

Son düzenleme:

Ertugrulmustuluk09

Minör
Yardımsever
Üye
Arkadaşlar olduğum grup herkese açık olmayan bir grup hobide arkadaş edindikçe sora sora sora bulacaksınız.
@Barkın Hocam peki nasıl böyle gruplar bulabilirim
Hocam herkesin katılabileceği bir grup biliyormusunuz artık bana camponotus ve messor dışı karınca satan birileri lazım buna çok çok ihtiyacım var ve kendim bulamıyorum bulsamda istediğim cinsler değil. 😟😖
Arkadaşın dediği gibi banada gruplar lazım aynı durumdayım lütfen birileri yardım edebilirmi herkesin katılabileceği karınca grubu varmı? Veya kendim nasıl böyle gruplar bulabilirim? Katılımı herkese açık grup bilen bir varsa lütfen bana ulaşsın.