Karınca bulamıyorum

fatihyldz

Yumurta
Üye
2-3 aydır karınca arıyorum ama bulamadım. Satın alabileceğim bir yer var mı? Yardım ederseniz sevinirim.

WradSX

Intercaste
Yardımsever
Üye
satın almak yerine biraz daha aramanı tercih ederim çünkü yaz geldi ve daha çok karınca bulabilirsin. Eğer ki almak istersen de Ant Store Turkey, underground ant world, karınca sanatı ve antistic genellikle kullanılır.

akvaryumhane

Yasaklı Üye
Yardımsever
Rehberkolik
Üye
2-3 aydır karınca arıyorum ama bulamadım. Satın alabileceğim bir yer var mı? Yardım ederseniz sevinirim.
Arama yaptığınız yerleri çeşitlendirin. Yaz tatillerinde okullar, parklar, ormanlık alanlar, yürüyüş yolları gibi yerlere bakabilirsiniz. Uçuş ihtimali olan zamanlarda dışarı çıkacaksanız yanınıza mutlaka bir test tüpü alın. Örneğin, ben staj yaptığım yerde hava almak için kapının önüne çıktığımda kanatlı bir Formica prensesi bulmuştum ama yanımda test tüpü olmadığı için alamamıştım.

Tavsiyelerime gelirsek:
Kargoda kraliçeler bazen çok stres olabiliyor. Özellikle Formica gibi stresli cins alacaksanız, kargo ile gönderim tercih etmeyin. Onun dışında Messor, Tetramorium ve Pheidole gibi cinsler bu hobiye yeni başlayanlar için oldukça uygundur. Almayı düşünüyorsanız da WardsX dediği gibi güvenilir yerleri tercih edebilirsiniz.