Karınca beslenme alanı.

ekocal

Larva
Üye
Karıncalarım için kum alcam plaj kumu veya internetten silis kum alcam. Bir de taş alcam doğadan, sokaktan felan. Bunları temizlemem gerekiyor mu kumu yada taşı?

Kuzeyli

Nanitik
Üye
Sokaktan aldıklarını temizlesen iyi olur

Enesqwpr

Nanitik
Üye
Karıncalarım için kum alcam plaj kumu veya internetten silis kum alcam. Bir de taş alcam doğadan, sokaktan felan. Bunları temizlemem gerekiyor mu kumu yada taşı?
Evet sokaktan aldıklarını su ile durula bu on temizlik maksat üstündeki çamurları gitsin asit temizlik ıslak taşı kurula fırında 200° 20dk fırınla en sağlıklı bu şekil olur

Alacağın kumu da temiz al ve aynı fırın işlemini kumada uygula

ahmet55

Pupa
Üye
Ben fırından ziyade bir tencerede kaynatmanızı öneririm

ysa

Minör
Üye
Taşları bir tencere içerisinde kaynatmak daha hızli olur. Ancak kesin bir çözüm istiyorsanız fırınlamanızı tavsiye ederim. Fırın tepsisinin üstüne taşları dizdikten sonra ısıtma olan tarafa yakın yerleştirin. Bu hem süreci hızlandırır hemde daha iyi temizlik sağlar. Benim önerim 30-60dk arası fırınlamaktır.

ekocal

Larva
Üye
Taşları bir tencere içerisinde kaynatmak daha hızli olur. Ancak kesin bir çözüm istiyorsanız fırınlamanızı tavsiye ederim. Fırın tepsisinin üstüne taşları dizdikten sonra ısıtma olan tarafa yakın yerleştirin. Bu hem süreci hızlandırır hemde daha iyi temizlik sağlar. Benim önerim 30-60dk arası fırınlamaktır.
Peki aldığım kumu yıkayıp fırınlamam mı lazım?Alcağım kumu aşağı bıraktım.Bir de yapay bitki için bir işlem uygulamam lazım mı?

Alçılı kumlu zemin yapcam o yüzden soruyorum.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2025-07-02-16-55-09-871_trendyol.com.jpg
    Screenshot_2025-07-02-16-55-09-871_trendyol.com.jpg
    33.9 KB · Görüntüleme: 9

ysa

Minör
Üye
Peki aldığım kumu yıkayıp fırınlamam mı lazım?Alcağım kumu aşağı bıraktım.Bir de yapay bitki için bir işlem uygulamam lazım mı?

Alçılı kumlu zemin yapcam o yüzden soruyorum.
Hayır alacağınız kumu steril etmenize gerek yoktur. Eğerki içim rahat etmez derseniz, 5 dk mikrodalga fırınına atabilirsiniz.