Karınca beslemeyi düşünüyorum.

Umut0

Yumurta
Üye
Hangi tür almalıyım ve nelere dikkat etmeliyim kış uykusu mevzusu var sorun olur mu?

Claw

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Bence şuan karınca almayın. Baharı bekleyin ve kendiniz bulun. Kendinizin bulması almaktan çok daha keyifli. O zamana kadar çoğu şey hakkında bilgi sahibi olursunuz.

Karagergedan

Yumurta
Üye
Hangi tür almalıyım ve nelere dikkat etmeliyim kış uykusu mevzusu var sorun olur mu?
Kral ben de yeniyim ama sana messor veya tetramorium türünü öneririm. Çünkü messor kuş yemi, balık yemi gibi kolay bulunabilecek şeyleri yiyor. Tetramorium ise her şeyi yiyor. (Messorlar için şekerli su gerekmiyor diye biliyorum ama versen daha iyi olur, tetramoriumlara ise vermen gerekiyor diye biliyorum.) Kış uykusu mevzusu ise:
Sadece componotuslar yatmıyor diye biliyorum.

KarıncaAcemisi

Yumurta
Üye
lasius,tetramorium türleri çabuk stres yapmazlar fakat messorları beslemesi kolaydır, hantal ve büyük olmaları bakımını kolaylaştırır bence Messorlar oldukça iyi bir başlangıç olur hem karıncaların hal ve hareketlerini daha iyi anlarsınız diğer 2 tür ise oldukça az stres yapar ve hızlı çoğalırlar fakat messorlara baktığınızda daha çok şey öğrenirsiniz diye düşünüyorum Camponotus,Formica...vb türlere henüz bulaşmayın çünkü oldukça stresli türlerdir ileride bakabilirsiniz.

F9rkan

Yumurta
Üye
Hocam crematogaster,nitens,cataglypys gibi nispeten zor,nazlı türler olmadığı veya formica gibi aşırı stresli türler haricinde ne bulursanız alabilirsiniz lasius,componotus,messor,tetramorim vb. türler iyi olabilir