Kral ben de yeniyim ama sana messor veya tetramorium türünü öneririm. Çünkü messor kuş yemi, balık yemi gibi kolay bulunabilecek şeyleri yiyor. Tetramorium ise her şeyi yiyor. (Messorlar için şekerli su gerekmiyor diye biliyorum ama versen daha iyi olur, tetramoriumlara ise vermen gerekiyor diye biliyorum.) Kış uykusu mevzusu ise:Hangi tür almalıyım ve nelere dikkat etmeliyim kış uykusu mevzusu var sorun olur mu?
lasius,tetramorium türleri çabuk stres yapmazlar fakat messorları beslemesi kolaydır, hantal ve büyük olmaları bakımını kolaylaştırır bence Messorlar oldukça iyi bir başlangıç olur hem karıncaların hal ve hareketlerini daha iyi anlarsınız diğer 2 tür ise oldukça az stres yapar ve hızlı çoğalırlar fakat messorlara baktığınızda daha çok şey öğrenirsiniz diye düşünüyorum Camponotus,Formica...vb türlere henüz bulaşmayın çünkü oldukça stresli türlerdir ileride bakabilirsiniz.Hangi tür almalıyım ve nelere dikkat etmeliyim kış uykusu mevzusu var sorun olur mu?
Hocam crematogaster,nitens,cataglypys gibi nispeten zor,nazlı türler olmadığı veya formica gibi aşırı stresli türler haricinde ne bulursanız alabilirsiniz lasius,componotus,messor,tetramorim vb. türler iyi olabilirHangi tür almalıyım ve nelere dikkat etmeliyim kış uykusu mevzusu var sorun olur mu?