Karınca Beslemesi hk. Sorular

ECKO

Yumurta
Üye
Merhabalar, yine birkaç sorum olacaktı:

1-) Koloniyi her gün beslesem ve haftada bir dinlenme günü olarak beslemesem sorun olur mu?
2-) Canlı yem olarak sadece un kurdum var, canlı yem olarak tek un kurdu ile beslesem sorun olur mu?
3-) Yem çeşitliliği olarak protein için başka ne verebilirim?
4-) Genel olarak protein, ballı ve şekerli su ile besliyorum. Başka ne ile beslemem lazım?

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
1-) Her gün beslemeden kastınız tam olarak ne anlamdım ama 3-7 günde bir protein verebilirsiniz ama eğer alıştıkları aralığı değiştirirsen düzenleri bozulur. Mesela normalde 3 günde bir proteine alışmış bir koloniyi 1-1,5 haftada bir beslerseniz o koloni olumsuz etkilenecektir, bunu göz önünde bulundurarak her zaman sürdürebileceğiniz bir sıklık seçin. Şekeri ise protein vermediğiniz her gün, tüpte bakıyorsanız 2 günde bir verebilirsiniz.

2-) Eğer cinsiniz yemek seçmiyorsa olmaz ama yemek seçiyorsa 2-3 besin çeşidi kullanmanızı öneririm, un kurdundan sıkılabilir veya direkt reddedebilirler, ayrıca karma besleme büyüme hızını artırır.

3-) Alternatif herhangi bir şey vermeniz sağlıklı değil, sadece evde üretilen canlı yem çeşitleri.

4-) Bunlar yeterli.

Ates1dorukk

Larva
Üye
Hocam cinsini ve türünü söylerseniz daha rahat yardım edebilirim.
1. koloninin büyüklüyüne göre 4-3 günde bir proteyin balı su vb. şeyler verebilirsiniz.
2. koloni kabul ediyorsa sorun olmaz ama yem çeşitliliyinde fayda var.
3. haşlanmış yumurtanın beyazını ezip verebilirsiniz kabul ederse meyve sineyi de olur.
4. bunlar yeterli türüne göre tohum verebilirsiniz

ECKO

Yumurta
Üye
Tetramorium türü , her gün beslemeden kastım 2 gün üst üste protein veriyorum örneğin 3. gün şekerli su sonra yine 2 gün protein bazı günler meyve veya ceviz veriyorum hafta da bir günde hiç beslemiyorum.

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Pek mantıklı bir düzen değil. Benim dediklerimi uygulamanız daha sağlıklı olur. Yumurta kıyma vb. besinler karıncaların sindirim sistemlerini zorladığı için canlı yeminiz varsa hiç bulaşmayın. Tetramoriumlara un kurdunun yeteceğini düşünüyorum.

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Koloniyi beslemede ki düzenin istikrarlı olmaması aslında koloni için daha hızlı bir gelişim anlamına geliyor. Düzensiz aralıklarla besleme yapmak pek bilinmese de boost etkisi yaratır. Doğada koloniler devamlı ve istikrarlı bir besleme şekli sürdürmez, kimi zaman haftada yalnızca bir kez beslenme fırsatı buluyorlar, ama dikkat ederseniz bu koloniler ister büyük ister küçük olsun brood miktarları yüksek.

Yani koloniyi 4-5 gün aç bırakıp sonra ki bir kaç günde yoğun besleme yaparsanız kraliçede ki doygunluk düşecek ve besin tüketimini yükseltip daha fazla yumurtlayacak.

Kalan sorular cevaplanmış, katılıyorum.