Karınca aramak?

ByRabel

Pupa
Üye
Öncelikle merhabalar;
Bilecik/osmaneli ilçesindeyim havalar buralarda soğuk sabahları fakat saat 16-17 civarı 22-24 derecelere kadar çıkıyor kısaca bir kaç sorum var.
karınca aramak için ideal saat diye bir şey var mıdır?
Her yuvadan karınca uçuşu olur mu?
Hafif rüzgarlı havalara denk geliyorum bundan dolayı sorun olur mu uçuş açısından ?
Birazda şans tabi cevaplar için teşekkürler şimdiden :)

WradSX

Intercaste
Yardımsever
Üye
Hocam, rüzgar olmayan, sıcak ve nemli olduğu günlerde günün her saati uçuşa denk gelebilirsiniz.

akvaryumhane

Yasaklı Üye
Yardımsever
Rehberkolik
Üye
Öncelikle merhabalar;
Bilecik/osmaneli ilçesindeyim havalar buralarda soğuk sabahları fakat saat 16-17 civarı 22-24 derecelere kadar çıkıyor kısaca bir kaç sorum var.
karınca aramak için ideal saat diye bir şey var mıdır?
Her yuvadan karınca uçuşu olur mu?
Hafif rüzgarlı havalara denk geliyorum bundan dolayı sorun olur mu uçuş açısından ?
Birazda şans tabi cevaplar için teşekkürler şimdiden :)
1-)Karınca aramak diye bir saat yok. Eğer şartlar uygunsa her saat uçuş olur. Gece 4 te bile uçabilirler.
2-)Her yuvadan uçuş olur. Fakat koloninin beslenme şartları, koloninin büyüklüğü, bulunduğu ortam gibi faktörler uçuşu etkiler.
3-)Hafif rüzgardan kastınız 4-5 km/s ise bu uçuş için bir sorun teşkil etmez. Genel olarak havanın 20 derece üstü, nemin %40'ı bulduğu veya aştığı ve rüzgarın 10 km/s aşağısında olduğu her gün uçuş ihtimali vardır. Tabii bu cinsten cinse değişir. Örneğin ben 20 derece havada %19 nemde messor bulmuştum.