Karımcam Kraliçe mi ve Hangi Tür ?

Perseus

Yumurta
Üye
Karıncayı bulalı 2-3 gün oldu , normalde kraliçelerin çoğunluğun kanadı çiftleştikten sonra kopuyor diye biliyorum . Antenleri dik açılı olunca kraliçe diye tahmin ediyorum . Sizce kraliçe mi , eğer öyleyse ne yapmak gerekir , acaba döllenmemiş olabilir mi kanatları hala olduğu için . Ne kadar süre kapalı alanda yumurtlayıp yumurtlamaz mı acaba diye beklemeyelim. Eğer kraliçe değilse sorduğum soruların bi geçerliliği yok tabiki :D Teşekkür ederim şimdiden .

Ekli dosyalar

• image0.jpeg
    image0.jpeg
    20.5 KB · Görüntüleme: 34
  • IMG_3417.jpg
    IMG_3417.jpg
    17.4 KB · Görüntüleme: 34
  • IMG_3415.jpg
    IMG_3415.jpg
    17.9 KB · Görüntüleme: 34
  • IMG_3412.jpg
    IMG_3412.jpg
    14.7 KB · Görüntüleme: 31
Çözüm
Crematogaster cf. lorteti prensesi. Kanatların açısından döllenip döllenmediğini anlamak mümkün değil. Bir kaç hafta kanatlarını dökmesini ya da yumurtlamasını bekleyin isterseniz. Şu an kesin bir şey söyleyemeyiz.

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Crematogaster cf. lorteti prensesi. Kanatların açısından döllenip döllenmediğini anlamak mümkün değil. Bir kaç hafta kanatlarını dökmesini ya da yumurtlamasını bekleyin isterseniz. Şu an kesin bir şey söyleyemeyiz.

Çözüm

Gross

Yumurta
Üye
Türünü anlayamadım çok net olmadığı için fakat eğer 2-3 gün önce bulduysan 4-5 gün daha bekle eğer kanatlarını dönmezse doğaya salabilirsin