Karidesler ve Karahindiba Çiçeği

Utgea

Nanitik
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Üye
Merhaba bildiğiniz gibi bahar ayının gelmesi ile çiçekler açmaya başladı son 3-4 gündür Ankara ve çevre illerinde karahindiba çiçekleri açmaya başladı yavaştan muhtemelen diğer illerde de durum bu şekildedir diye düşünüyorum. Bu bitkinin sarı çiçek kısmı karideslerde besin olarak kullanılabilmekte.
Karayollarından uzak ve ilaçlanmadığından emin olduğunuz bölgelerden toplayacağınız karahindiba çiçeklerinin öncelikle çiçek kısmını bitkinin gövdesinden ayırın ve içindeki olası küçük böceklerden kurtulmak için 1 gün boyunca sirke ve kaya tuzu eklediğiniz su içerisinde bekletin ardından güzelce yıkayın ve yumuşaması ve suya daha kolay batması için yaklaşık 10dk boyunca kaynatın ardından karideslerinize besin olarak verebilirsiniz. Su içerisinde 2 saatten fazla tutmamaya özen gösterin. Akvaryum içerisinde karides ve salyangoz türlerinden başka bir balık ya da canlı varsa kullanmayabilirsiniz onlar için bir zararı olur mu bilemiyorum.

IMG_20230324_161328.jpg
IMG_20230324_161324.jpg

Çiçekleri bahar bittikten sonra da kullanmak için bir buzdolabı poşeti içerisine koyup havasını aldıktan sonra buzluğa koyabilirsiniz.
Karideslere haftada 1-2 defadan fazla vermenizi önermem.

Mertali

Kraliçe
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Hocam Yaprakları kopartıp mı veriyoruz, Çiçeğin kendisini mi veriyoruz? Yararlı bilgi için teşekkürler, forumda böyle konular görmek hoş.

Utgea

Nanitik
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Üye
Hocam Yaprakları kopartıp mı veriyoruz, Çiçeğin kendisini mi veriyoruz? Yararlı bilgi için teşekkürler, forumda böyle konular görmek hoş.
Ben direkt olarak çiçeğin sapını kopartıp sarı yaprakları ve polenlerin bulunduğu yer ile birlikte veriyorum her ikisini de besin olarak tüketiyorlar.

Son düzenleme: