Karidesler Öldü..

Vedad

Nanitik
Üye
Akvaryumu kuralı 4 hafta olacak. Yaklaşık 2 haftadır pipo filtre kullanıyorum (günde 6 - 7 saat) akvaryum bitkili olduğundan, pek lazım değil diye biliyorum. 3 haftadır akvaryumun içinde 2 adet elma salyangozu var. Birkaç gün önce mavi melek karides ve ramshorn almıştım. Ramshornlar yaşıyor fakat karidesleri saldığım günün sabahı su bulanıktı. Ve karidesler dibe çökerek öldü sebebi ne olabilir?? Filtre suyun yüzeyine su attığından hava baloncuğu yapıyor.
Tekrardan karides ve balık almak istiyordum, bir sorun yapar mı?

Utgea

Nanitik
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Üye
Merhaba iyi akşamlar pipo filtrenin her ne kadar bitki olsa dahi daima açık kalması gerektiği taraftarıyım. Aksi takdirde oluşan ya da yeni yeni oluşmaya başlayan bakteri kültürü daha yavaş oluşacak ya da oluşmadan çökebilir. Karidesleri salarken aldığınız yerden gelen suyu da mı akvaryuma döktünüz? Ya da karidesleri eklemeden önce uygun şekilde aşılamasını yaptınız mı? Su bulanıklılığı genelde bakteri çatışması, oturmuş olan bakteri kültürünün çökmesi veya henüz bakteri kültürü oturmamış akvaryumlarda gerçekleşir. Filtrenin su üzerinde baloncuk yapması veya suyu hareketlendirmesi normaldir bir sorun olmaz.

Utgea

Nanitik
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Üye
Karidesleri atakan petshop tan almıştım güvendiğim için suyuyla ekledim. 15 - 20dk ısıya alıştırdım ondan sonra bir kaba ekleyip akvaryum suyuyla karıştırdım aşılamayı biraz hızlı yaptım sanırım. Tekrardan karides ve balık eklemek istiyorum sorun çıkar mı?
Hocam öncelikle aşılama yapılan su aldığınız yer en iyi en temiz su bile olsa akvaryuma eklenmez her akvaryum kurulurken farklı bakteri kültürleri, artık yemler vs... Kullanılarak döngü oluşturulduğu için bakteri çakışması kaçınılmazdır muhtemelen asıl sebep bu karides Neocardinia bile olsa su değerlerine hassas canlılardır uzun süre (benim için en az 1saat) ve damla damla su verilerek aşılama yapılmalı aksi takdirde değişen su parametreleri nedeni ile şok geçirip ölme ihtimalleri çok fazladır.

Utgea

Nanitik
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Üye
Karidesleri atakan petshop tan almıştım güvendiğim için suyuyla ekledim. 15 - 20dk ısıya alıştırdım ondan sonra bir kaba ekleyip akvaryum suyuyla karıştırdım aşılamayı biraz hızlı yaptım sanırım. Tekrardan karides ve balık eklemek istiyorum sorun çıkar mı?
Tekrardan balık eklemek istiyorsanızda bir süre düzenli %50 su değişimleri yaparak döngüyü en baştan oluştururcasına bekleyip ondan sonra canlı eklemesi yapın.

Vedad

Nanitik
Üye
Su değişimini kaç günde bir yapmam gerekiyor? Bulanıklık aynı gün içinde gitmişti çünkü. Sağolun