karides ve dış filitre

Muhammetcaan

Yumurta
Üye
bitkili akvaryumuma karides almıştım yosun vs. yesinler diye yosun yemelerinden de memnunum ama filitrenin içine giriyolar (en başından beri filitrenin emiş borusuna sünger takmıştım) gözlemleyemedim ama filitrenin yüzey temizleyici kısmından giriyolar galiba, yüzey temizleyici çıkarmakta istemediğim için eğer bir çözüm varsa çözüm yoksada yeni temizlikçi yosun yiyici bir tür önerirmisiniz ?

Mertali

Asker
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Süngerli yüzey temizleyiciler var ama normal yüzey temizleyiciye sünger takılırsa verimli çalışır mı fikrim yok. Bence deneyebilirsiniz. Akvaryumun genel bi fotoğrafını paylaşır mısınız? Otocinclus, sae, cae, nerite salyangoz, cüce vatoz vs. alabilirsiniz. otocinclus, nerite ve cüce vatoz bence en iyisi.

Son düzenleme:

Muhammetcaan

Yumurta
Üye
Süngerli yüzey temizleyiciler var ama normal yüzey temizleyiciye sünger takılırsa verimli çalışır mı fikrim yok. Bence deneyebilirsiniz. Akvaryumun genel bi fotoğrafını paylaşır mısınız? Otocinculus, sae, cae, nerite salyangoz, cüce vatoz vs. alabilirsiniz. otocinculus, nerite ve cüce vatoz bence en iyisi.
Şöyle detaylı çekmeye çalıştım akvaryumda 3 tane nerite var ama yeterli olurmu bitki üstünde oluşacak yosunları yerlermi bilmiyorum

Ekli dosyalar

• IMG_2273.jpeg
    IMG_2273.jpeg
    65.2 KB · Görüntüleme: 14
  • IMG_2272.jpeg
    IMG_2272.jpeg
    65.8 KB · Görüntüleme: 14

Mertali

Asker
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Şöyle detaylı çekmeye çalıştım akvaryumda 3 tane nerite var ama yeterli olurmu bitki üstünde oluşacak yosunları yerlermi bilmiyorum
Anladığım kadarıyla yüzey emici de pek müsait değil sünger takmak için. 2-3 tane otocinclus kesin çözüm olacaktır.