Karides mamasi doğru mu?

Topirak

Yumurta
İlklerden
Forum Delisi
Üye
Biraz kara lahana biraz havuc
Tencereye koydum su koydum 20 dk sonra
Aldım püre hakkne blenderladim
Sonra streçe döktüm bekeldim soğdu
Kestim sunuma uygun şekilde uygun mu karidwslerim icin neocardina

Begonza

Dichthadiiform
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Karalahana veya havucu haşlayıp barbekü çubuğu ile kuma sabitleyerek verebilirsin püre suda dağılabilir

Utgea

Majör
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Biraz kara lahana biraz havuc
Tencereye koydum su koydum 20 dk sonra
Aldım püre hakkne blenderladim
Sonra streçe döktüm bekeldim soğdu
Kestim sunuma uygun şekilde uygun mu karidwslerim icin neocardina
@waveslord 'un dediklerine katılıyorum bu şekilde suya atsan bile hemen toz hale gelecek ya da eriyecektir. bağlayıcı ve kıvam verici bir ürün kullanman gerek ben kendim evde yem yaparken bunun için bitkisel jelatin kullanmıştım. Bir karides sayfasında çok tecrübeli bir abimin paylaştığı yem tarifi var ondan izin alıp sana atayım tarifi o şekilde yaparsan daha doğru olur. Bu dediğin şekilde hem suyu çabuk bozar hemde karidesler daha zor tüketir.

ayrıca bence evde yem yapma şeysine çok girme 1 kutu alacağın yem onlara 6-7 aydan fazla gidiyor. Evde de yem yapmak yerine 5dk haşlayarak ıspanak,dut yaprağı, Isırgan yaprağı ,kapya biber vs... verirsin

Topirak

Yumurta
İlklerden
Forum Delisi
Üye
@waveslord 'un dediklerine katılıyorum bu şekilde suya atsan bile hemen toz hale gelecek ya da eriyecektir. bağlayıcı ve kıvam verici bir ürün kullanman gerek ben kendim evde yem yaparken bunun için bitkisel jelatin kullanmıştım. Bir karides sayfasında çok tecrübeli bir abimin paylaştığı yem tarifi var ondan izin alıp sana atayım tarifi o şekilde yaparsan daha doğru olur. Bu dediğin şekilde hem suyu çabuk bozar hemde karidesler daha zor tüketir.

ayrıca bence evde yem yapma şeysine çok girme 1 kutu alacağın yem onlara 6-7 aydan fazla gidiyor. Evde de yem yapmak yerine 5dk haşlayarak ıspanak,dut yaprağı, Isırgan yaprağı ,kapya biber vs... verirsin
Havuç vermiştim uygun olurmu haşlayarak verdim linki dm sen atarsanız çok sevinrim