Karides cinaiyeti nedir?

Topirak

Yumurta
İlklerden
Forum Delisi
Üye
20221117_175313.jpg20221117_175104.jpg20221117_175008.jpg20221117_174943.jpg20221117_174938.jpg
Cinsiyetleri nedir yaklasık 40 adet var ama aralarinda hic erkek yokmuş gibi geliyor.

Topirak

Yumurta
İlklerden
Forum Delisi
Üye
@Mertali @Utgea kusura bakmayın heobsizi etiketliyorum biraz yeniyim bu hobodede ilk heyecanim

Topirak

Yumurta
İlklerden
Forum Delisi
Üye
Birde en ama en basit olarak nasi cinsiyet ayirt edrrim

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Benim bildiğim birkaç bilgi var belki yardımcı olur. Dişi karides daha etli(büyük) olur. Renkleri net ve belirgin olur. Kuyruk yapısı dişilerde daha gelişmiştir. Birde karın bölgesindeki kavisten ayırt ediliyor. Erkek olan bireylerde bu kavis olmaz(istisnai durumlar vardır).

Topirak

Yumurta
İlklerden
Forum Delisi
Üye
Benim bildiğim birkaç bilgi var belki yardımcı olur. Dişi karides daha etli(büyük) olur. Renkleri net ve belirgin olur. Kuyruk yapısı dişilerde daha gelişmiştir. Birde karın bölgesindeki kavisten ayırt ediliyor. Erkek olan bireylerde bu kavis olmaz(istisnai durumlar vardır).
Saol

Utgea

Majör
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Ares zaten temel ayırt edici noktaların çoğunu vermiş dikkatli bir şekilde internetteki örneklerden kendin karşılaştırma yaparsan daha doğru sonuç elde edersin. Fotoğraf yanıltıcı olabilir ben yine de kendi fikrimi söyliyeyim Siyah olan Dişi, Pipo Filtre üzerindekilerin 2'side erkek. Diğerleri hakkında kesin yorum yapılamaz şu an. Henüz genç canlılar ve kabuk atarak şekillenmeye ve form almaya devam ediyorlar bu aşamada cinsiyet söylemek yanıltıcı olur. Ayrıca karideslerinin hepsi Neocardinia türü ve 3-4 farklı tür var doğan yavrular muhtemelen kırılacak ve hepsi şeffaf ya da şeffaf'a yakın bir renkte olacaktır.

Topirak

Yumurta
İlklerden
Forum Delisi
Üye
Ares zaten temel ayırt edici noktaların çoğunu vermiş dikkatli bir şekilde internetteki örneklerden kendin karşılaştırma yaparsan daha doğru sonuç elde edersin. Fotoğraf yanıltıcı olabilir ben yine de kendi fikrimi söyliyeyim Siyah olan Dişi, Pipo Filtre üzerindekilerin 2'side erkek. Diğerleri hakkında kesin yorum yapılamaz şu an. Henüz genç canlılar ve kabuk atarak şekillenmeye ve form almaya devam ediyorlar bu aşamada cinsiyet söylemek yanıltıcı olur. Ayrıca karideslerinin hepsi Neocardinia türü ve 3-4 farklı tür var doğan yavrular muhtemelen kırılacak ve hepsi şeffaf ya da şeffaf'a yakın bir renkte olacaktır.
peki aralarına cüce vatoz eklememin bir sakıncaı varmı 1 d 1 e eklemek istiyortum birde su düzenleyici verilirken filtreyi kapatmalı mıyım?

Utgea

Majör
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Benim karides ve balık konusundaki düşüncem belli hocam. Karideslerle birlikte illaki bir balık beslemek isteniyorsa tek tercihin otocinculus affinis olması. Bende de var 4 adet kadar şu an'a kadar yavru yediklerine şahit olmadım ama onun dışında uyumlu olarak denilen pigme çöpçü, Ember tetra gibi küçük balıkların dahi yavru yediklerine şahit oldum. Yakın zamanda bulabilirsem birde bu konuda sivrisinek rasbora'yı denemek istiyorum o konuda tecrübe edinince tekrardan yazarım.

Utgea

Majör
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Su düzenleyici konusunda bilgim yok ama açık ya da kapalı kullanmanın bir zararı olacağını düşünmüyorum. Ben genelde dinlendirdiğim suyun içine ekliyorum doğrudan akvaryuma değil.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Karides ve vatoz türleri uyum içinde pek yaşayamıyor eklemek isterim.

Begonza

Brachypterous
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
İnternette bir sürü cinsiyet ayrımı ile ilgili video var detaylı şekilde anlatılıyor