Karides alabilr miyim?

V

Vedad

arkadaşlar selam, benim bir akvaryumum var, karidesler için ayırdığım. yaklaşık 1 haftadır su bulunmakta fakat çok fazla suyu elledim (kumun yarısını aldım, taşları baştan ekledim vs.) bu yüzden suyu baştan ekledim ve yarından itibaren yaklaşık 3 gündür aynı su ile günde 10+ saat pipo filtre çalışmakta. içine 2 tane elma salyangozu attım sürecin hızlanması adına. (su şuan berrak)sarı ateş veya sakura karidesi almayı planlıyorum ,sizce alabilir miyim???

KAANDBK01

Minör
Üye
arkadaşlar selam, benim bir akvaryumum var, karidesler için ayırdığım. yaklaşık 1 haftadır su bulunmakta fakat çok fazla suyu elledim (kumun yarısını aldım, taşları baştan ekledim vs.) bu yüzden suyu baştan ekledim ve yarından itibaren yaklaşık 3 gündür aynı su ile günde 10+ saat pipo filtre çalışmakta. içine 2 tane elma salyangozu attım sürecin hızlanması adına. (su şuan berrak)sarı ateş veya sakura karidesi almayı planlıyorum ,sizce alabilir miyim???
Su şebeke suyumu yoksa arıtıcı vs mi. Eğer şebeke suyuysa 1 hafta daha beklemeniz daha iyi olur ve bu süre içerisinde akvaryuma bakteri kültürü eklerseniz daha sağlıklı olur

V

Vedad

Su şebeke suyumu yoksa arıtıcı vs mi. Eğer şebeke suyuysa 1 hafta daha beklemeniz daha iyi olur ve bu süre içerisinde akvaryuma bakteri kültürü eklerseniz daha sağlıklı olur
Arıtma suyu kullanıyorum. Takviye olarak erikli suyu eklemiştim biraz. Teşekkür ederim

Utgea

Majör
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
alabilirsin ama hemen değil 2 hafta kadar daha bekleyip işi sağlama al ondan sonra canlıları yavaşça damlama usulü aşılama yaparak ekleyebilirsin.

Utgea

Majör
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Çok geç.. Aldım :!
Siz zaten kararınızı vermişseniz buraya sormanın bir gereği yok diye düşünüyorum arkadaşta sizi en azından bakteri kültürü eklemesi yapıp 1 hafta daha beklemeniz yönünde uyarmış yine de dinlemeyecekseniz burada gereksiz konu kalabalığı yapmaya gerek yok.

V

Vedad

Siz zaten kararınızı vermişseniz buraya sormanın bir gereği yok diye düşünüyorum arkadaşta sizi en azından bakteri kültürü eklemesi yapıp 1 hafta daha beklemeniz yönünde uyarmış yine de dinlemeyecekseniz burada gereksiz konu kalabalığı yapmaya gerek yok.
Dikkatli okursanız şebeke suyu kullanıldığı durumda bakteri kültürü ekleme önerilmiş. Ayrıca cevap verme saatiniz biraz geç olduğundan göremedim. Zira yarın canlıyı almaya gidecektim. Bu tarz hitaplar yüzünden çoğu kişi hobiden soğutulduğunu düşünüyorum. Taktir sizin.

Utgea

Majör
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Dikkatli okudum ve anladım siz orasını merak etmeyin. Şebeke suyu ya da arıtma su kullanılıp kullanılmaması önemli bir husus değil her durumda henüz 3 günlük bir akvaryuma salyangoz dışında herhangi bir canlı eklenmesi yanlış bir durumdur. Amacım kimseyi hobiden soğutmak değil sadece canlı için gereken koşulları sağlamak için gerekli araştırma yapılmadan canlı almaya karşıyım ki bu durum yanlış anlamayın ama sizin çoğu konunuzda mevcut. Ben zaten kendi yanıtım biraz geç olduğu için ben söyledim ya da beni dinlemediniz gibi bir cümle kurmadım.