Kargo ile gelen karınca

npc_Tetra

Larva
Üye
Arkadaşlar öncelikle forumda yeniyim bir süredir karınca besliyorum ama burayı yeni keşfettim konuyu yanlış yere açtıysam vs. Lütfen uyarın.
Şimdi bir arkadaş bana Bursa'dan bir companatus kraliçesi yolladı gördüğüm kadarıyla daha 2yumurtası var biri tüpün ortasında biri ise nemli alanda duruyor ve ağzının etrafındaki kıskaçlar sürekli açık ve arada kontrol ettiğimde çok stresli davranıyor biraz beslemeyi denedim un kurdu ve şekerli su (ilk işçi çıkana kadar beslememe gerek olmadığını biliyorum ama karınca ilk yumurtayı 1ay sonra vermiş ve bulalı 1ay 2hafta olmuş)bu yüzden besledim ve baya şekerli su içti yumurtlamaya devam edermi

Kutay

Nanitik
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
kış geliyor eviniz sıcaksa yumurtlamaya devam eder ama lütfen cok fazla rahatsız etmeyin ama kış geldiği için yumurtlamayadabilrğ

Kutay

Nanitik
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
20 az 24 25 korunabilirse kraliçenin isteğine bağlı olarak yumurtlar eğer kendini rahat isterse ama riske atmak istemiyorsan kış uykusuna yatır iyice besleyip deposunu doldur ve ukuya yatır mart sonu ortaları gibi de cıkart kış uykusuna yatırmakta şöyle karıncayı 0-10 arası sıcaklığa alıyorsunuz o cok daha az enerji tüketiyor uyuyor gibi oluyor tavsiyom 5-10 arası buzdolabınızın derecesi 6-7-8 gibidir muhtemelen buz dolabına koyabilirsiniz iyice besledikten sonra ama hiç sarsılmaması gerekiyor

Kutay

Nanitik
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Buz dolabında ölmezmi
hayır buzluğa koyarsanız donar buzdolabıında 5-10 derece arasında onlar uyku modu gibi birşeye giriyorlar minimum enerji ve besin tüketiyolar ve marta nisana kadar uyuyolar bu doğadaki koloniler içinde böyle

muspar

Yumurta
Üye
Bende koloni almak istiyorum siz nerden aldınız

npc_Tetra

Larva
Üye
Bende koloni almak istiyorum siz nerden aldınız
Çok tavsiye attiğim bir şey değil benimki bir arkadşa tarafından hediye geldi ama bundan önce iki tane kraliçe sipariş etmiştim antsstore'dan web sitesinde kraliçe satışı yok WhatsApptan yazarsan Ersin abi yardımcı olur gelince mutlaka bir hafta kadar karanlık ve sarsıntısız bir yerde bırak çünkü gelirken çok sallanıp strese giriyorlar