Karadağ'da bulduğum karınca

Eyupcan

Yumurta
Üye
Uzun zamandır bir kraliçe karınca arıyordum, bugün sonunda buldum. Kanatların kopma izleri çok derin belli oluyor. Daha önce deneyimim yok ilk defa besleyeceğim. Burada deney tüpü bulabilir miyim bilmiyorum, akşam arayacağım. türün ‘camponotus aethiops’ olduğunu düşünüyorum araştırmaların sonucunda, sizce doğru mudur tür?

Ekli dosyalar

• IMG_1978.jpeg
    IMG_1978.jpeg
    27.7 KB · Görüntüleme: 33
  • IMG_1977.jpeg
    IMG_1977.jpeg
    25.5 KB · Görüntüleme: 34
  • IMG_1976.jpeg
    IMG_1976.jpeg
    26.4 KB · Görüntüleme: 31
  • IMG_1975.jpeg
    IMG_1975.jpeg
    22.8 KB · Görüntüleme: 33
Moderatör tarafında düzenlendi:

Begonza

Kraliçe
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Camponotus olduğu doğru, tür tespitini yapabilir miyiz bilmiyorum, ama ben yapamam bunu biliyorum.

pegasuZX

Intercaste
Üye
Vagus veya japonicus olabilir mi?
Olamaz.
Uzun zamandır bir kraliçe karınca arıyordum, bugün sonunda buldum. Kanatların kopma izleri çok derin belli oluyor. Daha önce deneyimim yok ilk defa besleyeceğim. Burada deney tüpü bulabilir miyim bilmiyorum, akşam arayacağım. türün ‘camponotus aethiops’ olduğunu düşünüyorum araştırmaların sonucunda, sizce doğru mudur tür?
Camponotus myrmentoma(alt cins) olduğunu düşünüyorum.

MehmetMustafa

Larva
Üye
Hocam işçiler çıktıktan sonra güncelleme yapmanız daha sağlıklı olucaktır

Eyupcan

Yumurta
Üye
Arkadaşlar çok teşekkür ederim ilginiz için kısa bir tüp bulup yumurtlayacağı yeri yaptım diye düşünüyorum. Artık yavruların çıkmasını bekleyeceğim ilerleyen süreçte devam edicem güncellemeye. Bu tüp yeterli olur mu bu arada ? Su yarısına kadar doluydı pamuk biraz büyük oldu ama su yarısına kadar doluydu pamuk emene kadar ittirdim.

Ekli dosyalar

• IMG_1984.jpeg
    IMG_1984.jpeg
    22.1 KB · Görüntüleme: 14
  • IMG_1981.jpeg
    IMG_1981.jpeg
    33.4 KB · Görüntüleme: 14
  • IMG_1982.jpeg
    IMG_1982.jpeg
    33.2 KB · Görüntüleme: 14

MehmetMustafa

Larva
Üye
Teşekkürler hocam tüp yeterli midir sence su seviyesi pamuk tamamen nemlendi bu arada
Şuanda onun için gayet yeterli ama bu tüpte çok fazla duramassınız o kesin, ya daha büyük bir tüpe geçin yada işçiler çoğalınca formikaryuma geçersiniz ama onun için şuan harika ortam oda sıcaklığı yeterli olacaktır sadece onu karanlık bir ortama alın veya üzerini bir şey ile sarın

Eyupcan

Yumurta
Üye
bugün dayanamayıp açıp kontrol ettim 3 adet larva bırakmış larvayı görünce yazmak istedim :) böyle kırmızı bi dosya kesip koydum tam koyu kırmızı bulamadım bu yeterli olur mu sizce böylece dursa strese girer mi

Ekli dosyalar

• IMG_2004.jpeg
    IMG_2004.jpeg
    43.2 KB · Görüntüleme: 8

anakin

Media
Üye
bugün dayanamayıp açıp kontrol ettim 3 adet larva bırakmış larvayı görünce yazmak istedim :) böyle kırmızı bi dosya kesip koydum tam koyu kırmızı bulamadım bu yeterli olur mu sizce böylece dursa strese girer mi
Olur hocam gayet iyi bir de günlük açarsanız tadından yenmez 🤩👍.