Kaplumbağa almalı mıyım?

Reaver21

Yumurta
Üye
Merhaba,
Son günlerde kaplumbağalara ilgi duymaya başladım, ancak bu konuda pek bir şey bilmiyorum. Su kaplumbağalarının mı yoksa kara kaplumbağalarının mı bakımı daha kolay olduğunu merak ediyorum. Ayrıca kaplumbağalar genellikle kaç yıl yaşıyor ve bakımını nasıl yapmalıyım? Bu konularda yardımcı olabilir misiniz?

Moderatör tarafında düzenlendi:

ashira

Yumurta
Üye
Merhaba,
Son günlerde kaplumbağalara ilgi duymaya başladım, ancak bu konuda pek bir şey bilmiyorum. Su kaplumbağalarının mı yoksa kara kaplumbağalarının mı bakımı daha kolay olduğunu merak ediyorum. Ayrıca kaplumbağalar genellikle kaç yıl yaşıyor ve bakımını nasıl yapmalıyım? Bu konularda yardımcı olabilir misiniz?
6-7 ay su kaplumbağası baktım ve bu süreçte bazı önemli noktaları öğrendim. İşte deneyimlerim:
  1. Bakım: Su kaplumbağasının bakımı aslında zor değil. Ancak, su kabını 2-3 günde bir temizlemen gerekiyor; aksi takdirde yosun tutar. Kaplumbağanın su kabını mümkün olduğunca derin seçmen onun mutlu olmasını sağlar. Akvaryum da kullanabilirsin.
  2. Güneşlenme: Kaplumbağalar güneşlenmeyi severler, bu yüzden çıkıp oturabileceği bir alan sağlaman önemli.
  3. Beslenme: Kaplumbağanın farklı yemleri var; bunları petshoplardan temin edebilirsin. Ayrıca, vitamin ilaçlarını da petshoplardan alabilirsin.
  4. Kaplumbağa Seçimi: Kaplumbağayı seçerken dikkatli olmalısın. İkinci kaplumbağamı alırken pek dikkat etmedim ve gözünde bir hastalık vardı. Bu hastalık diğer kaplumbağama da bulaştı. Tedavi sürecini biliyorum ve eğer kaplumbağan hastalanırsa sana yardımcı olabilirim.
Kaplumbağaları beslemek gerçekten keyifli bir deneyim. Umarım senin için de eğlenceli ve öğretici bir süreç olur!

Reaver21

Yumurta
Üye
Teşekkür ederim. peki ne kadar büyüyorlar sanırım küçükler.

Ertugrulmustuluk09

Minör
Yardımsever
Üye
Türden türe değişiklik gösterebilir. Türkiye'de en fazla beslenen su kaplumbağalarından biri olan kırmızı yanaklı su kaplumbağasının 30 cmden daha büyük olabileceği söyleniyor.

ashira

Yumurta
Üye
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası besledim ben o kadar büyük değildi zaten yavru alcaksin büyümeleri cok uzun sürüyor tatlı duruyorlar doğal ortam daha kolay ve hızlı büyüyorla burda alanları kısıtlı olduğu için az ve yavaş büyüyorlar büyütmek istiosan geniş bı alan vermen lazım

Reaver21

Yumurta
Üye
Büyük bir alan sağlayabilirim ama bu canlılara kuru zemin gerekiyormuş onu nasıl yapacağım kafam karıştı.

ashira

Yumurta
Üye
Büyük bir alan sağlayabilirim ama bu canlılara kuru zemin gerekiyormuş onu nasıl yapacağım kafam karıştı.
Suyun üstüne büyük taş koy ben öyle yaptım sürekli orada yatıyorlar.