Arkadaşlar bugun yolda bir tane kanatsız kraliçe gördüm ama yanımda test tüpü yoktu. Kraliçenin yanlarinda majörler ve işçiler vardı o kraliçeyi alsam sorun olur muydu diğer karincalar saldirmiyordu belki o koloninin kraliçesidir diye düşündüm
Muhtemelen çıkmaz kraliçe olduğundan eminmisin keşke fotoğraflasaydınız?Ama hali hazırda olan bir koloninin kraliçesi dışari çikar mi böyle?
dışarıda bulduysanız muhtemelen o kolonin kraliçesi olduğun söyleyemem yine de ihtimal var tabikifotoğraflayamadım ama kraliçe olduğuna eminim
fotoğraflayamadım ama kraliçe olduğuna eminim
Koloninin kraliçesinin dışarı çıkacağını çok sanmıyorum ben ya yuva taşıma gibi bir durum olmadıkça. Ki öyle durumlarda bile genelde yer altından kazarak hallettiklerini gözlemledim çoğu kez. Büyük taşları kaldırdığımda hep deliklerden sağa sola yumurta taşırken görüyorum işçileri. Bir ihtimal çiftleştiği halde yuvayı terk etmeyip işçi olarak çalışmaya devam eden bir karınca olabileceğini düşünüyorum. Vatansever karınca diyebiliriz 🙃. HattaArkadaşlar bugun yolda bir tane kanatsız kraliçe gördüm ama yanımda test tüpü yoktu. Kraliçenin yanlarinda majörler ve işçiler vardı o kraliçeyi alsam sorun olur muydu diğer karincalar saldirmiyordu belki o koloninin kraliçesidir diye düşündüm
Yani, direkt gözlemlemediğim için kesin konuşmak istemiyorum ama bir koloniye, başka bir kraliçeye bağlı kalıp hayatını koloninin gelişmesi için adayan ve kendini işçi olarak gören bir hanımefendiyi direkt tüpe koyduğumuzda kraliçe olduğunu farkedip yumurtlaması ne kadar sürer, yumurtlaması ne kadar olumsuz etkilenir bilemiyorum 😄. Ben baya dramatize ettim şaka bi yana ama gerçekte etkilenir mi bu durumdan hiçbir fikrim yok. Düşününce hâlâ sıkıntı çıkabilir gibi geliyor. Karıncaların kendi kişilikleri olduğunu düşünürsek en başta “Ben tüm onurum ve gururumla bir işçiyim kardeşim bu da böyle biline” diyen karınca normal bir kraliçe ile aynı sürelerde yumurtlayamayabilir diyorum ben. Gözlemleyen veya konu hakkında bilgisi olan varsa yorumları merak ediyorum. Başıma gelirse hazırlıklı olayım en azından :Fdrusus attığın video gerçekten tam özetlemiş durumu
ama alabiliriz diye düşünüyorum benimkiler yumurtlamıştı