Kanatsız kraliçe

ömerr

Nanitik
Üye
Arkadaşlar bugun yolda bir tane kanatsız kraliçe gördüm ama yanımda test tüpü yoktu. Kraliçenin yanlarinda majörler ve işçiler vardı o kraliçeyi alsam sorun olur muydu diğer karincalar saldirmiyordu belki o koloninin kraliçesidir diye düşündüm

WoseqS

Yumurta
Üye
Kraliçeyi alırsan koloni ölür muhtemelen kraliçe de ölebilirdi. Zaten olan kolonileri bozmuyalım.

ömerr

Nanitik
Üye
Ama hali hazırda olan bir koloninin kraliçesi dışari çikar mi böyle?

ömerr

Nanitik
Üye
fotoğraflayamadım ama kraliçe olduğuna eminim

Emirkan

Yumurta
Üye
Uçuşa hazırlanan prenseslerdendir diye tahmin ediyorum. Bu tarz bir durumla karşılaştığınızda kesinlikle yuva ağzından almamanız gerekmekte. Döllenmemiş olacaktır yani üremeyecektir.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Düzeltme yapayım, başlıkta kanatsız yazmışsınız. Kanatsız ise yorum yapamayacağım.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
bizim sitede bulduğum messor kolonisi başında 12 tane kanatlı prenses bi o kadar prens, 3 tane de kanatsız prenses (kraliçe).kanatsız olanları aldım yani ben ve bi sorun olmadı 2 tanesi gayet güzel yumurtladı 1 tanesi stresten öldü(benden kaynaklı bayaa).onlarla bu hobiye başlamıştım .anlatıyım dedim.koloninin has kraliçesi çok derinlerdedir zaten gün yüzüne çıkmaz merak etme(bildiğim kadarıyla)

drusus

Nanitik
İlklerden
Üye
fotoğraflayamadım ama kraliçe olduğuna eminim
Arkadaşlar bugun yolda bir tane kanatsız kraliçe gördüm ama yanımda test tüpü yoktu. Kraliçenin yanlarinda majörler ve işçiler vardı o kraliçeyi alsam sorun olur muydu diğer karincalar saldirmiyordu belki o koloninin kraliçesidir diye düşündüm
Koloninin kraliçesinin dışarı çıkacağını çok sanmıyorum ben ya yuva taşıma gibi bir durum olmadıkça. Ki öyle durumlarda bile genelde yer altından kazarak hallettiklerini gözlemledim çoğu kez. Büyük taşları kaldırdığımda hep deliklerden sağa sola yumurta taşırken görüyorum işçileri. Bir ihtimal çiftleştiği halde yuvayı terk etmeyip işçi olarak çalışmaya devam eden bir karınca olabileceğini düşünüyorum. Vatansever karınca diyebiliriz 🙃. Hatta
yeni denk geldiğim şu videonun 1:25-1:52 saniyeleri arasında bu duruma bir örnek var. Bakabilirsiniz.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
drusus attığın video gerçekten tam özetlemiş durumu
ama alabiliriz diye düşünüyorum benimkiler yumurtlamıştı

drusus

Nanitik
İlklerden
Üye
drusus attığın video gerçekten tam özetlemiş durumu
ama alabiliriz diye düşünüyorum benimkiler yumurtlamıştı
Yani, direkt gözlemlemediğim için kesin konuşmak istemiyorum ama bir koloniye, başka bir kraliçeye bağlı kalıp hayatını koloninin gelişmesi için adayan ve kendini işçi olarak gören bir hanımefendiyi direkt tüpe koyduğumuzda kraliçe olduğunu farkedip yumurtlaması ne kadar sürer, yumurtlaması ne kadar olumsuz etkilenir bilemiyorum 😄. Ben baya dramatize ettim şaka bi yana ama gerçekte etkilenir mi bu durumdan hiçbir fikrim yok. Düşününce hâlâ sıkıntı çıkabilir gibi geliyor. Karıncaların kendi kişilikleri olduğunu düşünürsek en başta “Ben tüm onurum ve gururumla bir işçiyim kardeşim bu da böyle biline” diyen karınca normal bir kraliçe ile aynı sürelerde yumurtlayamayabilir diyorum ben. Gözlemleyen veya konu hakkında bilgisi olan varsa yorumları merak ediyorum. Başıma gelirse hazırlıklı olayım en azından :F

Son düzenleme: