Kanatlı tetrimoryum kraliçem öldü koloni yetim kaldı başka bir koloniye nakil yapabilirmiyim

hakan_can

Yumurta
Üye
27 den fazla tetrimoryum kraliçem var hepsini farklı yerlerden aldım ama içlerinden bir tanesi kanatlıydı ve bugün öldü😢. Nedenini bilmiyorum gayet sağlıklıydı nem, su, yiyecek vb. Herşey stabil durumdaydı sitres asla 1.5 haftada bir bakıyordum. 3 işçisi ve bir kaç tane iskelet formunda çıkmaya hazırlanan işçisi de var ve yumurtalar larvalar şimdi bende 8 işçili bir koloni var onlara aktarsam olurmu işçiler kabul edermi birbirini yumurta ve larvalarda pupalarda sıkıntı çekmem gerçi ama o 3 işçi ne olucak ne olur yardım edin.☹️IMG_20240704_131755.jpgIMG_20240704_131751.jpgIMG_20240704_131745.jpg

ATHENA

Minör
Üye
27 den fazla tetrimoryum kraliçem var hepsini farklı yerlerden aldım ama içlerinden bir tanesi kanatlıydı ve bugün öldü😢. Nedenini bilmiyorum gayet sağlıklıydı nem, su, yiyecek vb. Herşey stabil durumdaydı sitres asla 1.5 haftada bir bakıyordum. 3 işçisi ve bir kaç tane iskelet formunda çıkmaya hazırlanan işçisi de var ve yumurtalar larvalar şimdi bende 8 işçili bir koloni var onlara aktarsam olurmu işçiler kabul edermi birbirini yumurta ve larvalarda pupalarda sıkıntı çekmem gerçi ama o 3 işçi ne olucak ne olur yardım edin.☹️Ekli dosyayı görüntüle 38781Ekli dosyayı görüntüle 38782Ekli dosyayı görüntüle 38783
Ekleme yap ekleyeceğin kraliçe ile bu koloniyi buzdolabında yarım saat civarı bırak sakinleşsinler işçisi olmayan kraliçeye ekleme yap muhtemelen kabul etmez ama şansını dene işçiler muhtemelen ölücek yumurtaları sahiplenirse şanslısın demektir

hakan_can

Yumurta
Üye
Ekleme yap ekleyeceğin kraliçe ile bu koloniyi buzdolabında yarım saat civarı bırak sakinleşsinler işçisi olmayan kraliçeye ekleme yap muhtemelen kabul etmez ama şansını dene işçiler muhtemelen ölücek yumurtaları sahiplenirse şanslısın demektir
Teşekkür ederim tamamen siyah olanları direk aşağıya attım 2 adet şeffaf yani daha yeni çıkmış işçiyi 10dk arayla o koloninin arasına koydum önce biri geldi anteninden tutarak yumurtaların olduğu yere doğru sütüklendi yeni doğduğu için muhtemeden feremonları daha gelişmemişti 3 işçi vardı 2 sini kabul ettiler diyerini attım koloni sitres olmasın diye onu hiç koymadım larva ve pupaları koyar koymaz taşıdılar zaten. O iki işçiyide köle yaparlar muhtemelen.

ATHENA

Minör
Üye
Teşekkür ederim tamamen siyah olanları direk aşağıya attım 2 adet şeffaf yani daha yeni çıkmış işçiyi 10dk arayla o koloninin arasına koydum önce biri geldi anteninden tutarak yumurtaların olduğu yere doğru sütüklendi yeni doğduğu için muhtemeden feremonları daha gelişmemişti 3 işçi vardı 2 sini kabul ettiler diyerini attım koloni sitres olmasın diye onu hiç koymadım larva ve pupaları koyar koymaz taşıdılar zaten. O iki işçiyide köle yaparlar muhtemelen.
Evet köle yaparlar fakat keşke öbür işçiyi eklemeyi deneseydiniz açlıktan soğuktan vb. Ölmesindense şansını deneyebilirdiniz

hakan_can

Yumurta
Üye
Evet köle yaparlar fakat keşke öbür işçiyi eklemeyi deneseydiniz açlıktan soğuktan vb. Ölmesindense şansını deneyebilirdiniz
Haklısınız ama koloniyi sitrese çok sokmak istemedim. Şimdilik 2 işçi ekledim zaten 3 işçiydi 2 si yeni doğmuştu muhtemelen sabah. Diyeri 1-2 günlüktü ve tetrimoryumlar gerçekten küçültülmüş pitbul gibiler messorların ayaklarına yapışıp ısırıyorlardı gördüğüm yerlerde, kraliçeye de zarar gelebilir diye zorlamadım şu an 21 işçili

ATHENA

Minör
Üye
Haklısınız ama koloniyi sitrese çok sokmak istemedim. Şimdilik 2 işçi ekledim zaten 3 işçiydi 2 si yeni doğmuştu muhtemelen sabah. Diyeri 1-2 günlüktü ve tetrimoryumlar gerçekten küçültülmüş pitbul gibiler messorların ayaklarına yapışıp ısırıyorlardı gördüğüm yerlerde, kraliçeye de zarar gelebilir diye zorlamadım şu an 21 işçili
Sokaktaki kolonilerden bahsetmiştim

ATHENA

Minör
Üye
(Denemek gibi bir derdim yok) Sadece meraktan dışardan bir koloniden işçi alsam koloniye koysam gene köleleştirme olurmu
Denemeyin kötü sonuçlanır dışarı çıkan karıncalar gelişmiş olur sorun yaratabilir

Claw

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Konunuzun başlığı fazla kısa. Bir dahakine biraz daha uzun bir başlık kullanmaya dikkat edin 🤗.