Kanatlı kraliçe yumurtladı

hakan_can

Yumurta
Üye
IMG_20240630_232427.jpgbugün saat 6 civarı bir ormanlık alanda piknik yaparken ağaçların yanında yuvalanmış formica türü olarak tahmin ettiğim karıncaları gördüm gerçekten çok güzel majorları vardı normal bir messor kraliçesinden daha büyük ve kraliçe gibi majorlar. Biraz incelikten sonra yan tarafta uçuşa hazırlandıklarını gördüm hemen birkaç kraliçe ve birkaç prens aldım bunlar kanatlıydı direkt yuva ağzından aldım sonrasında karanlık yerde birkaç saat beklettim ve baktığımda kaba yumurtlamışlardı bu yumurtalar standart yumurta mı işçi çıkar mı yoksa döllenmemiş olsa bile yumurtluyorlar mı anlam veremedim lütfen yardım edin şu anda her iki kapta da 5-6 adet yumurta görüyorum ve bu kap tertemiz içerisinde herhangi bir pislik olması imkansız. Ama bu prensler çiftleştikten sonra ölmüyorlar mıydı prensesler kanatlarını dökmüyorlar mıydı e o zaman nasıl çiftleşmiş oluyorlar kafamda anlayacağınız bir sürü soru var yardım ederseniz çok memnun olurum gerçekten çok güzel bir tür ve uçuşlarına hiç denk gelmedin genelde bulduğumuz türler Messor, lasius, tetrimoryum o yüzden heyecanlanıp aldım bunlardan işçiye elde edebilir miyim.

Cihan__

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Öncelikle aynı yuvadan alınan prens ve prensesler çiftleşmez (bazı türler dışında) yani muhtemelen döllenmemiştir döllenmedende yumurtlayabilir ama erkek işçi çıkartır yapay ortamda karınca çiftleştirmek farklı koloniler olsa bile zor bir iştir ki senin aldıkların aynı koloniden bu yüzden onlar yüksek ihtimalle döllenmemiş yumurtalar

hakan_can

Yumurta
Üye
Öncelikle aynı yuvadan alınan prens ve prensesler çiftleşmez (bazı türler dışında) yani muhtemelen döllenmemiştir döllenmedende yumurtlayabilir ama erkek işçi çıkartır yapay ortamda karınca çiftleştirmek farklı koloniler olsa bile zor bir iştir ki senin aldıkların aynı koloniden bu yüzden onlar yüksek ihtimalle döllenmemiş yumurtalar
Erkek işçi çıkartır derken prens olarkmı yani kanatlımı çıkartır