Kanatlı kraliçe mevzusu

LeviathanN

Yumurta
Üye
Evet selamlar. marmariste tatilde yürüyüş yaparken saat 23:30 gibi yol kenarında kanatlı bir componotus sanctus buldum bulduğum ilk kraliçe tuğkan abinin karıncalarla ilgili çoğu videosunu günlüğünü izledim fakat sizlere bir kaç sorum var. kanatlı olduğu için çiftleşip çiftleşmediğinden emin değilim. Bulduğum yer yuva ağızı tarzı bir yerde değildi. karıncayı bulduktan sonra gidip tüp şeffaf kırmızı dosya kağıdı vs. satın aldım yerini hazırlayıp bir daha rahatsız etmemek üzere kaldırdım. kısaca strese girmemesi için elimden geleni yapıyorum. diyelim ki çiftleşmiş ;

1- Stresten dolayı yumurtlaması gecikti yumurtlamadan besleme yapmalı mıyım ?
2- Yumurta bırakmasını kaç gün beklemeliyim ?
3- Eve dönerken yolculuktan dolayı çok strese girer mi ?

Moderatör tarafında düzenlendi:

wlakenn

Yumurta
Üye
Test tüpünü hazırlayıp içine koy karanlık ortamı sağla ve 10 gün hiç açma tüpü yumurta yoksa büyük ihtimal döllenmemiştir salabilirsin.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Evet selamlar. marmariste tatilde yürüyüş yaparken saat 23:30 gibi yol kenarında kanatlı bir componotus sanctus buldum bulduğum ilk kraliçe tuğkan abinin karıncalarla ilgili çoğu videosunu günlüğünü izledim fakat sizlere bir kaç sorum var. kanatlı olduğu için çiftleşip çiftleşmediğinden emin değilim. Bulduğum yer yuva ağızı tarzı bir yerde değildi. karıncayı bulduktan sonra gidip tüp şeffaf kırmızı dosya kağıdı vs. satın aldım yerini hazırlayıp bir daha rahatsız etmemek üzere kaldırdım. kısaca strese girmemesi için elimden geleni yapıyorum. diyelim ki çiftleşmiş ;

1- Stresten dolayı yumurtlaması gecikti yumurtlamadan besleme yapmalı mıyım ?
2- Yumurta bırakmasını kaç gün beklemeliyim ?
3- Eve dönerken yolculuktan dolayı çok strese girer mi ?
1- Hayır. Fully claustraldir besleme yapmanız gerekmez.
2- Net bir cevabı yok, kraliçenin stres durumuna bağlı.
3- Yüksek ihtimalle titreşimlerden dolayı evet.

LeviathanN

Yumurta
Üye
bıraktım arkadaşlar. Dışarıdaki pamuğu oyup kaçmaya çalışıyordu. Aldığım yere geri bıraktım nasip değilmiş

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
bıraktım arkadaşlar. Dışarıdaki pamuğu oyup kaçmaya çalışıyordu. Aldığım yere geri bıraktım nasip değilmiş
Zaten tipik bir davranıştır bu pamuğu çekiştirme hareketi, bundan dolayı salmanız mantıksız olmuş.