Kanat dökme

waynhen

Pupa
Üye
Arkadaşlar merhaba 3-4 gün önce bı Lasius prensesi buldum.
Bugünde sabah baktığımde çok minicik sanki dökülmüş bı kanat parçası vardı ama anlayamadım.
Kanat dökümü nasıl oluyor yani bı anda mı dökülür yoksa böyle parça parça mı?
Sonra yine resim atarım şu an strese sokmamak adına o kadar detaylı inceleyemiyorum.

Demo

Nanitik
Yardımsever
Üye
Arkadaşlar merhaba 3-4 gün önce bı Lasius prensesi buldum.
Bugünde sabah baktığımde çok minicik sanki dökülmüş bı kanat parçası vardı ama anlayamadım.
Kanat dökümü nasıl oluyor yani bı anda mı dökülür yoksa böyle parça parça mı?
Sonra yine resim atarım şu an strese sokmamak adına o kadar detaylı inceleyemiyorum.
Bazen dökülüyor, bazen geç dökülüyor, bazen çok geç dökülüyor, bazen tek kanat dökülüyor. Tek kanadını bile döktüyse döllenmiştir. Döllenmiş olup olmadığı nerede ve ne zaman bulduğuna bağlı de değişebilir.

bigquake

Yumurta
Üye
Bazen dökülüyor, bazen geç dökülüyor, bazen çok geç dökülüyor, bazen tek kanat dökülüyor. Tek kanadını bile döktüyse döllenmiştir. Döllenmiş olup olmadığı nerede ve ne zaman bulduğuna bağlı de değişebilir.
Kanatlari durup dölenmis olanda cikiyor siz onu bi 20 25 gun hic dokunmayin eger yumurta bile yoksa bu sure zarfinda besler salarsiniz.

waynhen

Pupa
Üye
Anladım çok teşekkür ederim.

Adz94

Pupa
Üye
Kanat dökmesine rağmen döllenmemiş de olabiliyor, eski Prenolepis Nitens kraliçemde olduğu gibi. O kraliçede partenogenez gözlemlemiştim; prens üretmişti ve birkaç ay sonra besinsizlikten ölmüştü.