Tür diyecektim anla işte =)Kanatlarını döktüğü yer olabilir. Bir de zaten cinsini formica olarak söylemişsiniz.
Hocam şimdi döllenme ihtimali oluyor mu yani? Diyelim ki koloni kuruyordu DCF bir şekilde kraliçeyi oradan alınca koloni patlatmış mantığına girmiyor mu?Formica Rufibarbis gruptan bir tür.
Türünü tam bilmediğimiz için yorum yapmak zor ama DCF dağılan bir tür olabilir. Bu türlerde çiftleşme uçuşu olmadığı için kraliçeler kısa kanatlı ya da kanatsız oluyorlar ve anakoloniden işçilerle birlikte bağımlı koloni kuruyorlar. Açıkçası Formicalarda bu durumun hangi türlerde gerçekleştiğini bilmiyorum. Bir ihtimal olabilir diye yorum katmak istedim.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:
Hatta düşüncemi siz de desteklediniz. "İşçi sürüklüyordu" o halde muhtemelen DCF bir tür. İşçinin sürüklemesi bunu destekliyor.
Bu türler ICF'den farklı olarak semi claustraldir. İşçi çıkana kadar besin vermeniz gerekiyor.
Girmiyor. Çünkü çiftleşme uçuşu sonrası gibi bu da yuva arama aşaması. Yine yuva ararken bulmuş oluyoruz. DCFlerde döllenme nasıl oluyor tam bilmiyorum, muhtemelen koloni içerisinde oluyordur. Yani döllenmiştir.Hocam şimdi döllenme ihtimali oluyor mu yani? Diyelim ki koloni kuruyordu DCF bir şekilde kraliçeyi oradan alınca koloni patlatmış mantığına girmiyor mu?
Teşekkür ederim açıklamanız için yoksa beslemeyecektim benFormica Rufibarbis gruptan bir tür.
Türünü tam bilmediğimiz için yorum yapmak zor ama DCF dağılan bir tür olabilir. Bu türlerde çiftleşme uçuşu olmadığı için kraliçeler kısa kanatlı ya da kanatsız oluyorlar ve anakoloniden işçilerle birlikte bağımlı koloni kuruyorlar. Açıkçası Formicalarda bu durumun hangi türlerde gerçekleştiğini bilmiyorum. Bir ihtimal olabilir diye yorum katmak istedim.
Hatta düşüncemi siz de desteklediniz. "İşçi sürüklüyordu" o halde muhtemelen DCF bir tür. İşçinin sürüklemesi bunu destekliyor.
Bu türler ICF'den farklı olarak semi claustraldir. İşçi çıkana kadar besin vermeniz gerekiyor.
Anladım çok teşekkür ederim.Girmiyor. Çünkü çiftleşme uçuşu sonrası gibi bu da yuva arama aşaması. Yine yuva ararken bulmuş oluyoruz. DCFlerde döllenme nasıl oluyor tam bilmiyorum, muhtemelen koloni içerisinde oluyordur. Yani döllenmiştir.
Bu DCF VE ICF ne oluyor tam olarak? Aslında öğrenmiştim ama unuttum. 🙂Rica ederim
Bu DCF VE ICF ne oluyor tam olarak? Aslında öğrenmiştim ama unuttum. 🙂
Peki, teşekkür anladım. 🙂Bu konu altında açıklamıştımTür/cins kraliçe mi?
Bu gün öğlen buldum türünü tam tespit edemedim... Bi el atınkarincaciftligim.com