Kanat benzeri şey

TikkyClup

Yumurta
Üye
Bulduğum formicada büzüşmüş kanat gibi birşey var bilgisi olan varmı acaba bir işçi sürüklerken buldum ve tam olarak cinsi nedir
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

IMG_20220626_170742.jpg

???

Son düzenleme:

efekan

Nanitik
Üye
Kanatlarını döktüğü yer olabilir. Bir de zaten cinsini formica olarak söylemişsiniz.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Bazı kraliçelerde küçük kanatlar oluyor gördüğüm kadarıyla, bir çok kişide de böyle minik kanatları olan kraliçeler gördüm.

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Formica Rufibarbis gruptan bir tür.
Türünü tam bilmediğimiz için yorum yapmak zor ama DCF dağılan bir tür olabilir. Bu türlerde çiftleşme uçuşu olmadığı için kraliçeler kısa kanatlı ya da kanatsız oluyorlar ve anakoloniden işçilerle birlikte bağımlı koloni kuruyorlar. Açıkçası Formicalarda bu durumun hangi türlerde gerçekleştiğini bilmiyorum. Bir ihtimal olabilir diye yorum katmak istedim.

Hatta düşüncemi siz de desteklediniz. "İşçi sürüklüyordu" o halde muhtemelen DCF bir tür. İşçinin sürüklemesi bunu destekliyor.

Bu türler ICF'den farklı olarak semi claustraldir. İşçi çıkana kadar besin vermeniz gerekiyor.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Türünü tam bilmediğimiz için yorum yapmak zor ama DCF dağılan bir tür olabilir. Bu türlerde çiftleşme uçuşu olmadığı için kraliçeler kısa kanatlı ya da kanatsız oluyorlar ve anakoloniden işçilerle birlikte bağımlı koloni kuruyorlar. Açıkçası Formicalarda bu durumun hangi türlerde gerçekleştiğini bilmiyorum. Bir ihtimal olabilir diye yorum katmak istedim.

Hatta düşüncemi siz de desteklediniz. "İşçi sürüklüyordu" o halde muhtemelen DCF bir tür. İşçinin sürüklemesi bunu destekliyor.

Bu türler ICF'den farklı olarak semi claustraldir. İşçi çıkana kadar besin vermeniz gerekiyor.
Hocam şimdi döllenme ihtimali oluyor mu yani? Diyelim ki koloni kuruyordu DCF bir şekilde kraliçeyi oradan alınca koloni patlatmış mantığına girmiyor mu?

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Hocam şimdi döllenme ihtimali oluyor mu yani? Diyelim ki koloni kuruyordu DCF bir şekilde kraliçeyi oradan alınca koloni patlatmış mantığına girmiyor mu?
Girmiyor. Çünkü çiftleşme uçuşu sonrası gibi bu da yuva arama aşaması. Yine yuva ararken bulmuş oluyoruz. DCFlerde döllenme nasıl oluyor tam bilmiyorum, muhtemelen koloni içerisinde oluyordur. Yani döllenmiştir.

TikkyClup

Yumurta
Üye

Teşekkür ederim açıklamanız için yoksa beslemeyecektim ben

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Girmiyor. Çünkü çiftleşme uçuşu sonrası gibi bu da yuva arama aşaması. Yine yuva ararken bulmuş oluyoruz. DCFlerde döllenme nasıl oluyor tam bilmiyorum, muhtemelen koloni içerisinde oluyordur. Yani döllenmiştir.
Anladım çok teşekkür ederim.

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Rica ederim