Kafama takılan soru

Cihan__

Asker
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
-Öncelikle Uzun bir yazı olucak pratikte mantıklı ve gerçekleşebileceğini düşündüğüm bir konu sizlerinde fikirlerini almak isterim
-Örneğin multiqueen için uyumlu olan bir cinsi ele alalım selonopsis olsun, iki farklı kraliçeyi aynı tüpe koyalım ve koloni oluştursunlar, belli bir zaman sonra koloni gelişince prens ve prenses üretimi olacaktır zaten, bu iki farklı kraliçenin farklı prens ve prensesleri çiftleşirse ortaya verimli kraliçeler çıkabilir mi? Ben çıkar diye düşünüyorum, bu kraliçeler geri koloniye eklenirse koloni bunları kabul edermi?​

Claw

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Evet çıkabilir. Ancak tek sorun bu iki farklı kraliçeden çıkan alateleri çiftleştirebilmek. Orasını hallederseniz sorun olmaz zaten. Birde alatelerin hangi kraliçeye ait olduğunu belirlemek var.

Yususuk

Larva
Üye
-Öncelikle Uzun bir yazı olucak pratikte mantıklı ve gerçekleşebileceğini düşündüğüm bir konu sizlerinde fikirlerini almak isterim
-Örneğin multiqueen için uyumlu olan bir cinsi ele alalım selonopsis olsun, iki farklı kraliçeyi aynı tüpe koyalım ve koloni oluştursunlar, belli bir zaman sonra koloni gelişince prens ve prenses üretimi olacaktır zaten, bu iki farklı kraliçenin farklı prens ve prensesleri çiftleşirse ortaya verimli kraliçeler çıkabilir mi? Ben çıkar diye düşünüyorum, bu kraliçeler geri koloniye eklenirse koloni bunları kabul edermi?​
1843'de Mendel'in çalışmalarına benzettim :D

Cihan__

Asker
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Evet çıkabilir. Ancak tek sorun bu iki farklı kraliçeden çıkan alateleri çiftleştirebilmek. Orasını hallederseniz sorun olmaz zaten. Birde alatelerin hangi kraliçeye ait olduğunu belirlemek var.
O zaman ilk iki kraliçeyle farklı koloniler kurup geri kalanları çiftleştirdikçe bir koloniye eklemek en mantıklısı

Enesersoy45

Minör
Yardımsever
Tespit Uzmanı
Üye
Inbreeding yapan türler var. Bunların kimisi Lepisiota Fraunfeldi gibi çiftleştikten sonra kendi yuvasını kurmak amacıyla bir gezintiye çıkar; kimisi ise Plagiolepis cinsi gibi kolonideki kraliçe sayısını artırır.
Burada iki kraliçeye gerek yoktur, ensest üreyebilirler. Eğer iki kraliçe isterseniz Pheidole cinsinde bu durum mümkün. Polygnous durumlarında farklı kraliçelerin prens ve prensesleri çiftleşip kolonideki kraliçe sayısını artırabilir.