Kafam karıştı

ramix

Larva
Üye
5B083567-5467-4C23-A1F2-851AF44D6EA0.jpegTapinoma olduğunu söyledikleri kraliçelerimi 4’lü multi yapmıştım. Şekerli su vermeden önce hepsinin abdomeni maviyle işaretlediğim kraliçe gibiydi şekerli suyu içtikten sonra coştular abdomenleri böyle oldu bunlar tapinoma mı lasius mu çünkü lasius multisi çok zor olan bi tür. Yoksa bunlar tapinoma nigerrimum olabilir mi?

Zafer Murat

Minör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Neden şekerli su verdiniz ki?

mnstr26

Yumurta
Üye
Şekerli su verdikten sonra şişmesi ve hareketlenmeleri normal. Şekerli su enerji vermiştir. Maviyle işaretlediğiniz daha az içmiştir sadece

mnstr26

Yumurta
Üye
Lasius niger ın abdomeni daha yuvarlak tapinoma nigerrimumunki ise uzun yapıya sahip o yüzden tapinoma nigerrimum daha yakın gibi
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Kafama takıldı ve daha çok araştırdım ve lasiusa da benzediğine karar verdim o yüzden kesin bir cevap veremeyeceğim tür tespiti konusunda daha iyi kişilere sormalısın

Son düzenleme:

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Tapinoma oldukları zaten söylenmişti. Abdomenlerindeki besin kaynaklı şişmenin lasius ile ilgisi nedir?

PRS.macro

Süper Koloni
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Lasius abdomeni gibi gri çizgileri var o yüzden sordum
Besin kaynaklı, abdomenin genişlemesinden dolayı abdomendeki segmentlerin araları açılıyor. Bahsettiğiniz çizgilerin ortaya çıkma sebebi bu.