Kaçak var

Hasancık

Nanitik
Üye
Merhabalar, karıncalarımın yaşadığı formikaryumun ve outworld'ün dışında sürekli işçiler görüyorum. 'Herhangi bir delik veya açıklık mı var?' diye her yeri kontrol ettim ama hiçbir delik bulamıyorum. Ne yapmalıyım?

egzotikçiftik

Intercaste
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Outworldün bariyeri kurumuş olabilir veya çok ufak bir çatlak açtılarsa oradan da kaçmış olabilirler. Formikaryumun altını üstünü yanlarını kenarlarını dikkatlice kontrol edin. Formikaryum gaz betondan yapıldıysa bazen oyup azar azar kaçabiliyorlar.

LuciFeci

Nanitik
Üye
Merhabalar, karıncalarımın yaşadığı formikaryumun ve outworld'ün dışında sürekli işçiler görüyorum. 'Herhangi bir delik veya açıklık mı var?' diye her yeri kontrol ettim ama hiçbir delik bulamıyorum. Ne yapmalıyım?
Besleme yaparken gözden kaçırdığınız işçiler olabilir.

Hasancık

Nanitik
Üye
Outworldün bariyeri kurumuş olabilir veya çok ufak bir çatlak açtılarsa oradan da kaçmış olabilirler. Formikaryumun altını üstünü yanlarını kenarlarını dikkatlice kontrol edin. Formikaryum gaz betondan yapıldıysa bazen oyup azar azar kaçabiliyorlar.
Hocam outworld da bariyer yok kapağı güzelce kapatıyor formikaryum kısmında ise 3D print satın almıştım bir çatlak olduğunı sanmıyorum

Besleme yaparken gözden kaçırdığınız işçiler olabilir.
Hocam besleme yaparken işçi kaçırmadığıma eminim outworldları geniş yeterince

kartals0

Larva
Üye
Tür bilgisi ve formikaryum-outworld fotoğrafı atar mısın?

Hasancık

Nanitik
Üye
Üsteki açıklıktan çıkmışlardır belki ?
hocam üstteki deliklerin hepsi sıcak silikon ile kapalı tel ise metal tel silikon ile yerine sabitledim hiçbir açıklığı yok bende her yere baktım fakat bulamıyorum kaçtıkları yeri sanki dışarıda var oluyorlar birden bire

egzotikçiftik

Intercaste
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Ortadaki plastik boruda bir açıklık varsa belki oradan kaçıyorlardır. Başka da kaçabilecekleri bir yer göremiyorum.

Hasancık

Nanitik
Üye
Ortadaki plastik boruda bir açıklık varsa belki oradan kaçıyorlardır. Başka da kaçabilecekleri bir yer göremiyorum.
hocam plastik boruyu da kontrol ettim tekrar tekrar ben de bulamıyorum kaçabilecekleri yeri anlamıyorum nasıl çıkıyorlar

kartals0

Larva
Üye
Hortumun bağlantı yerleri ya da outworldün kapağının çerçeve kısımı diye tahmin ediyorum. Tam kapağın kapandığı iç kısma ve hortum bağlantı kısımlarına zeytinyağ-pudra karışımı yapmak çözüm olabilir. Zamanında böyle çözüm bulmuştum.

Son düzenleme: