Hocam ben bunları ne yapıcam ozaman inbreed olmasıno bekliyordumTamamı prenses.
Eninde sonunda koloni prens çıkarır. O zaman prensesler çiftleşir; çiftleşene kadar işçi gibi takılırlar prensesler.Hocam ben bunları ne yapıcam ozaman inbreed olmasıno bekliyordum
Önermem, çevredeki kolonilerin güç dengesi bozulur.Uçma zamanları geldiğinde kanatlıları dışarı salabilirsin.
Hocam öyle yapmayı düşünmüyorum hem doğal denge bozulur hemde ben şuana kadar bu türü konyada hiç görmedim en azından yakın çevrede kolonisi bile yok olabildiğince boostlayıp erkek üretilmesini bekleyeceğimUçma zamanları geldiğinde kanatlıları dışarı salabilirsin.
Etrafta aynı tür yoksa kolonideki kraliçeleri doğaya salma, bu türdeki prensesler kendi kolonisindeki prenslerle çifleştiğinden 1 koloni bile çevreye yayılabilir buda çevredeki yerli kolonilere ve ekosisteme büyük zararlar verebilir.Hocam öyle yapmayı düşünmüyorum hem doğal denge bozulur hemde ben şuana kadar bu türü konyada hiç görmedim en azından yakın çevrede kolonisi bile yok olabildiğince boostlayıp erkek üretilmesini bekleyeceğim
Ya dışarıdan aynı tür prens-pupa bulmaya çalışın ya da koloninin prens üretmesini bekleyin.Hocam ben bunları ne yapıcam ozaman inbreed olmasıno bekliyordum
Yaşadığım çevrede bu tür yok demiş, koloni yakın zamanda prens üretir zaten.Ya dışarıdan aynı tür prens-pupa bulmaya çalışın ya da koloninin prens üretmesini bekleyin.
Vardır, bulamamıştır.Yaşadığım çevrede bu tür yok demiş, koloni yakın zamanda prens üretir zaten.
Hocam yok gayet iyi biliyorum messorlar çoğunlukta ve onun haricinde 2 tane cataglyphis nodus kolonisi var olsaydı en azından işçisini bile görmedimVardır, bulamamıştır.
Yayılımı geniş bir cins, mutlaka vardır siz bulamıyor ya da boyutundan ötürü göremiyorsunuz. Konya'nın bir çok ilçesinde bulanlar oldu. Taşlık alanlara şeker bırakın, taşların altında daha fazla kolonileşirler.Hocam yok gayet iyi biliyorum messorlar çoğunlukta ve onun haricinde 2 tane cataglyphis nodus kolonisi var olsaydı en azından işçisini bile görmedim
Yabancı bir koloniden prens almasını önermem parazit veya hastalık geçebilir koloni yakın zamanda prens üretir zaten.Yayılımı geniş bir cins, mutlaka vardır siz bulamıyor ya da boyutundan ötürü göremiyorsunuz. Konya'nın bir çok ilçesinde bulanlar oldu. Taşlık alanlara şeker bırakın, taşların altında daha fazla kolonileşirler.
Bir şey olmaz, ayrıca yakın zamanda üretme ihtimali düşük. Yakın zaman da erkek üretilebilmesinin tek yolu döllenmemiş prenseslerin yumurtalamsı. Ancak koloninin buna izin vermesi karmaşık bir konu ve genelde yapılmaz. Konu sahibine tavsiyem ya dışarıdan pupa bulsun ya da prensesleri ayırsın ve ayrı bir tüpe koysun, ancak bu şekilde yumurtlarlar.Yabancı bir koloniden prens almasını önermem parazit veya hastalık geçebilir koloni yakın zamanda prens üretir zaten.
Döllenmemiş prenseslerin prens çıkarması baya düşük bir ihtimal ayrıca koloni neden prens üretemiyor?İştahlı ve hızlı çoğalan bir tür eksik beslenmediği takdirde prens çıkarır koloni yakın zamanda.Bir şey olmaz, ayrıca yakın zamanda üretme ihtimali düşük. Yakın zaman da erkek üretilebilmesinin tek yolu döllenmemiş prenseslerin yumurtalamsı. Ancak koloninin buna izin vermesi karmaşık bir konu ve genelde yapılmaz. Konu sahibine tavsiyem ya dışarıdan pupa bulsun ya da prensesleri ayırsın ve ayrı bir tüpe koysun, ancak bu şekilde yumurtlarlar.
Alateler dönemsel üretilir??? Ve bu süreç geçti. Yıl boyu alate üretebilen sınırlı sayıda tür var. Bunlar genelde istilacı polijinik türlerdir. Yani koloninin insiyatifine kalmış bir şey değil bu. Biraz dönemsel biraz da feromonsal koşullar gerekli. Prenseslerin tek başına prens üretmeyeceği de doğru. Bu yüzden kolonide kalmalarının bir anlamı yok. Ayrılmalarını söylememin sebebi koloni içinde kaldıkları sürece büyük ihtimalle yumurtlamayacaklar. Ancak koloniden ayrıldıklarında yumurtlarlar ve düşük bir ihtimal olsa da erkek üretebilirler.Döllenmemiş prenseslerin prens çıkarması baya düşük bir ihtimal ayrıca koloni neden prens üretemiyor?İştahlı ve hızlı çoğalan bir tür eksik beslenmediği takdirde prens çıkarır koloni yakın zamanda.
Hocam araştırmalarıma göre ilk alate üretiminde hepsinin prenses olması normalmiş şuan yapabileceğim en mantıklı şey koloniyi boostlayıp en erken sürede erkek çıkartmasını sağlamak veya prensesleri ayırmak olacak dışardan prens almam yüksek ihtimalle bulma olasılığımda çok düşük şuana kadar baya uçuş oldu ama hiç görmedim mahalledeki tüm kolonileri takip ediyorum ama aralarında hiç plagiolepis pygmaea yok eminimAlateler dönemsel üretilir??? Ve bu süreç geçti. Yıl boyu alate üretebilen sınırlı sayıda tür var. Bunlar genelde istilacı polijinik türlerdir. Yani koloninin insiyatifine kalmış bir şey değil bu. Biraz dönemsel biraz da feromonsal koşullar gerekli. Prenseslerin tek başına prens üretmeyeceği de doğru. Bu yüzden kolonide kalmalarının bir anlamı yok. Ayrılmalarını söylememin sebebi koloni içinde kaldıkları sürece büyük ihtimalle yumurtlamayacaklar. Ancak koloniden ayrıldıklarında yumurtlarlar ve düşük bir ihtimal olsa da erkek üretebilirler.
Koloniyi beslemeye devam ederse çıkar prens.Alateler dönemsel üretilir??? Ve bu süreç geçti. Yıl boyu alate üretebilen sınırlı sayıda tür var. Bunlar genelde istilacı polijinik türlerdir. Yani koloninin insiyatifine kalmış bir şey değil bu. Biraz dönemsel biraz da feromonsal koşullar gerekli. Prenseslerin tek başına prens üretmeyeceği de doğru. Bu yüzden kolonide kalmalarının bir anlamı yok. Ayrılmalarını söylememin sebebi koloni içinde kaldıkları sürece büyük ihtimalle yumurtlamayacaklar. Ancak koloniden ayrıldıklarında yumurtlarlar ve düşük bir ihtimal olsa da erkek üretebilirler.