Kaç tane prenses var

BahadirSarp

Replete
Üye
Arkadaşlar bu aletalar 5 gün önce pupadan çıktı. Plagiolepis pygmaea türleri. Sizce kaçı prensestir ben anlayamadım.

Ekli dosyalar

• IMG_20250419_140954.jpg
    IMG_20250419_140954.jpg
    32.2 KB · Görüntüleme: 81
  • IMG_20250419_141008.jpg
    IMG_20250419_141008.jpg
    31.7 KB · Görüntüleme: 81

pegasuZX

Replete
Üye
Kafası büyük olanları say.

Dwis

Pupa
Üye
Uçma zamanları geldiğinde kanatlıları dışarı salabilirsin.

BahadirSarp

Replete
Üye
Uçma zamanları geldiğinde kanatlıları dışarı salabilirsin.
Hocam öyle yapmayı düşünmüyorum hem doğal denge bozulur hemde ben şuana kadar bu türü konyada hiç görmedim en azından yakın çevrede kolonisi bile yok olabildiğince boostlayıp erkek üretilmesini bekleyeceğim

ali8181

Media
Üye
Hocam öyle yapmayı düşünmüyorum hem doğal denge bozulur hemde ben şuana kadar bu türü konyada hiç görmedim en azından yakın çevrede kolonisi bile yok olabildiğince boostlayıp erkek üretilmesini bekleyeceğim
Etrafta aynı tür yoksa kolonideki kraliçeleri doğaya salma, bu türdeki prensesler kendi kolonisindeki prenslerle çifleştiğinden 1 koloni bile çevreye yayılabilir buda çevredeki yerli kolonilere ve ekosisteme büyük zararlar verebilir.

samet_56

Intercaste
Yardımsever
Üye
Hocam yok gayet iyi biliyorum messorlar çoğunlukta ve onun haricinde 2 tane cataglyphis nodus kolonisi var olsaydı en azından işçisini bile görmedim
Yayılımı geniş bir cins, mutlaka vardır siz bulamıyor ya da boyutundan ötürü göremiyorsunuz. Konya'nın bir çok ilçesinde bulanlar oldu. Taşlık alanlara şeker bırakın, taşların altında daha fazla kolonileşirler.

ali8181

Media
Üye
Yayılımı geniş bir cins, mutlaka vardır siz bulamıyor ya da boyutundan ötürü göremiyorsunuz. Konya'nın bir çok ilçesinde bulanlar oldu. Taşlık alanlara şeker bırakın, taşların altında daha fazla kolonileşirler.
Yabancı bir koloniden prens almasını önermem parazit veya hastalık geçebilir koloni yakın zamanda prens üretir zaten.

samet_56

Intercaste
Yardımsever
Üye
Yabancı bir koloniden prens almasını önermem parazit veya hastalık geçebilir koloni yakın zamanda prens üretir zaten.
Bir şey olmaz, ayrıca yakın zamanda üretme ihtimali düşük. Yakın zaman da erkek üretilebilmesinin tek yolu döllenmemiş prenseslerin yumurtalamsı. Ancak koloninin buna izin vermesi karmaşık bir konu ve genelde yapılmaz. Konu sahibine tavsiyem ya dışarıdan pupa bulsun ya da prensesleri ayırsın ve ayrı bir tüpe koysun, ancak bu şekilde yumurtlarlar.

ali8181

Media
Üye
Bir şey olmaz, ayrıca yakın zamanda üretme ihtimali düşük. Yakın zaman da erkek üretilebilmesinin tek yolu döllenmemiş prenseslerin yumurtalamsı. Ancak koloninin buna izin vermesi karmaşık bir konu ve genelde yapılmaz. Konu sahibine tavsiyem ya dışarıdan pupa bulsun ya da prensesleri ayırsın ve ayrı bir tüpe koysun, ancak bu şekilde yumurtlarlar.
Döllenmemiş prenseslerin prens çıkarması baya düşük bir ihtimal ayrıca koloni neden prens üretemiyor?İştahlı ve hızlı çoğalan bir tür eksik beslenmediği takdirde prens çıkarır koloni yakın zamanda.

samet_56

Intercaste
Yardımsever
Üye
Döllenmemiş prenseslerin prens çıkarması baya düşük bir ihtimal ayrıca koloni neden prens üretemiyor?İştahlı ve hızlı çoğalan bir tür eksik beslenmediği takdirde prens çıkarır koloni yakın zamanda.
Alateler dönemsel üretilir??? Ve bu süreç geçti. Yıl boyu alate üretebilen sınırlı sayıda tür var. Bunlar genelde istilacı polijinik türlerdir. Yani koloninin insiyatifine kalmış bir şey değil bu. Biraz dönemsel biraz da feromonsal koşullar gerekli. Prenseslerin tek başına prens üretmeyeceği de doğru. Bu yüzden kolonide kalmalarının bir anlamı yok. Ayrılmalarını söylememin sebebi koloni içinde kaldıkları sürece büyük ihtimalle yumurtlamayacaklar. Ancak koloniden ayrıldıklarında yumurtlarlar ve düşük bir ihtimal olsa da erkek üretebilirler.

BahadirSarp

Replete
Üye
Alateler dönemsel üretilir??? Ve bu süreç geçti. Yıl boyu alate üretebilen sınırlı sayıda tür var. Bunlar genelde istilacı polijinik türlerdir. Yani koloninin insiyatifine kalmış bir şey değil bu. Biraz dönemsel biraz da feromonsal koşullar gerekli. Prenseslerin tek başına prens üretmeyeceği de doğru. Bu yüzden kolonide kalmalarının bir anlamı yok. Ayrılmalarını söylememin sebebi koloni içinde kaldıkları sürece büyük ihtimalle yumurtlamayacaklar. Ancak koloniden ayrıldıklarında yumurtlarlar ve düşük bir ihtimal olsa da erkek üretebilirler.
Hocam araştırmalarıma göre ilk alate üretiminde hepsinin prenses olması normalmiş şuan yapabileceğim en mantıklı şey koloniyi boostlayıp en erken sürede erkek çıkartmasını sağlamak veya prensesleri ayırmak olacak dışardan prens almam yüksek ihtimalle bulma olasılığımda çok düşük şuana kadar baya uçuş oldu ama hiç görmedim mahalledeki tüm kolonileri takip ediyorum ama aralarında hiç plagiolepis pygmaea yok eminim

ali8181

Media
Üye
Koloniyi beslemeye devam ederse çıkar prens.