Kaç işçide un kurduna başlamam gerekiyor.

Mert3300

Yumurta
Üye
Merhabalar arkadaşlar ben bi componotus santcus aldım ve kraliçe yumurtalı şuanda işçilerim çıktıktan ne süre sonra un kurduna başlamalıyım . Birde kaç tane almalıyım çünkü böceğe dönüşmesi beni tedirgin ediyor 300 taneyi uyguna satan bı yer buldum 300 tane başlangıca çok mu olur ?

Adoganf

Yumurta
Üye
Merhabalar arkadaşlar ben bi componotus santcus aldım ve kraliçe yumurtalı şuanda işçilerim çıktıktan ne süre sonra un kurduna başlamalıyım . Birde kaç tane almalıyım çünkü böceğe dönüşmesi beni tedirgin ediyor 300 taneyi uyguna satan bı yer buldum 300 tane başlangıca çok mu olur ?
İlk işçiden itibaren vermen gerekiyor in kurdunu kuyruk kısmını verebilirsin ve kaç tane alman gerektigi elinde olanlara bağlı haftada 2 veya 3 tane vereceksin 1 koloniye (tanı koloniye göre değişir) ona göre alman lazım ve böceğe donusmeleri seni tedirgin etmesin o böcekleride koloniye verebilirsin zaten

Berk1497

Pupa
Üye
İşçiler çıkar çıkmaz vermeye başlayabilirsin. Haftada 2 defa versen yeterli olacaktır başlarda. Böcek olmasını istemiyorsan 20-30 tane almanı tavsiye ederim. Haftada 2-3 un kurdu verdiğini düşünürsen epey gidecektir. Böcek halleri besleyici olmadıkları için koloni beslerken tercih edilmiyor

Umut46

Yumurta
Üye
Usta benimde aklıma takıldı
İlk işçisi çıkan koloniye şekerli Su verdim bugün ufak pamuğu ıslatarak
Pamuğu ne zaman alayım tüpün içinde çok durursa zararı olurmu?

Son düzenleme:

Alper

Pupa
Üye
Un kurtlarının gelişimini yavaşlatmak için buzdolabına koyabilirsin. Böylece kış moduna geçip gelişim duracak kadar yavaşlıyor