10x10 formikaryumum var, kaç işçide geçireyim?
Camponotus Lateralis.
Camponotus Lateralis.
Moderatör tarafında düzenlendi:
30-40 işçi arasında ideal olur diye düşünüyorum. Bana kalırsa önce outworlde sonrada formicariuma geçirmek daha mantıklı.10x10 formikaryumum var, kaç işçide geçireyim?
Camponotus Lateralis.
Hocam peki ilk işçi çıkınca direkt outworld'e bağlasak sorun olur mu?30-40 işçi arasında ideal olur diye düşünüyorum. Bana kalırsa önce outworlde sonrada formicariuma geçirmek daha mantıklı.
Gelişim yavaşlayabilirHocam peki ilk işçi çıkınca direkt outworld'e bağlasak sorun olur mu?
Sorun olmaz.Hocam peki ilk işçi çıkınca direkt outworld'e bağlasak sorun olur mu?
Cevabı anakin hocam vermiş. Ben genel olarak ilk işçiden itibaren bağladığımda dışarıya çıkmadıklarını gözledim. Sonrasında ise 10 işçiye yakın bağladım. Fakat formicadan örnek vereyim. Ciddi derecede meraklı ve hızlı türler. Sürekli bir şekilde ilk işçide olsa dışarıya çıkma eğiliminde oluyorlar. Bundan dolayıda ilk işçiden itibaren bağlamak sorun yaratmıyor hatta daha iyi oluyor. Diğer yandan messorlarda ise nedenini bilmediğim şekilde dışa çıkma eğilimi olmuyor.Hocam peki ilk işçi çıkınca direkt outworld'e bağlasak sorun olur mu?
Hocam bendeki kraliçe Formica Rufibarbis, çok hızlı oldukları için ilk beslemeyi tüp içinde yapmak istemiyorum kaçarlarsa yakalamak zor oluyor. Yani bir outworld bağlamamda sorun yok gibi görünüyor.Cevabı anakin hocam vermiş. Ben genel olarak ilk işçiden itibaren bağladığımda dışarıya çıkmadıklarını gözledim. Sonrasında ise 10 işçiye yakın bağladım. Fakat formicadan örnek vereyim. Ciddi derecede meraklı ve hızlı türler. Sürekli bir şekilde ilk işçide olsa dışarıya çıkma eğiliminde oluyorlar. Bundan dolayıda ilk işçiden itibaren bağlamak sorun yaratmıyor hatta daha iyi oluyor. Diğer yandan messorlarda ise nedenini bilmediğim şekilde dışa çıkma eğilimi olmuyor.
Belki de biz bol bol tohum verdiğimiz için stok yapıp sonra yiyecek arama ihtiyacı duymuyorlardır.Diğer yandan messorlarda ise nedenini bilmediğim şekilde dışa çıkma eğilimi olmuyor.
Ben bağlamıştım 5 işçide. Aktif bir şekilde dışarı çıkıp geziyorlar verdiğiniz yemeği hızlıca alıyorlar. Hatta stresli oldukları için outworld bağlanması gerek bence. Güzel bir tür başarılar dilerim.Hocam bendeki kraliçe Formica Rufibarbis, çok hızlı oldukları için ilk beslemeyi tüp içinde yapmak istemiyorum kaçarlarsa yakalamak zor oluyor. Yani bir outworld bağlamamda sorun yok gibi görünüyor.
Tüp yerine ağaç kabuğu altındamı yaşasın diyorsun yoksa ow ye mi koy diyorsun ve springtail ne yapar ne eder anlatırmısınLateralis’ler için büyük bir outworld ve bir ağaç kabuğu kullanmak güzel olur. Zaten doğada da az sayılar şeklinde yaşadıkları için, iyi bir kurulumla ağaç kabuğu altına yuva yapmaları daha doğal bir görüntü sağlar.
Eğer imkanınız varsa deneyin derim. Ama mutlaka springtail eklemenizi de öneririm; ortam temizliği ve küf açısından çok işe yarar.
Tabii ki, daha açık anlatabilirim.Tüp yerine ağaç kabuğu altındamı yaşasın diyorsun yoksa ow ye mi koy diyorsun ve springtail ne yapar ne eder anlatırmısın