Kaç işçi eklemeliyim?

AlperenKrAz

Larva
Üye
Merhaba, yumurtasız Cataglyphis kraliçeme kaç işçi eklemeliyim? Şu anda 1 tane ekledim ve kabul etti. Dahasına gerek var mı?

waynhen

Intercaste
Yardımsever
Üye
Hocam 2-3'e kadar çıkartılabilir ama bence 1 daha iyi oluyor çünkü işçi ne kadar artarsa kraliçenin öldürülme ihtimali o kadar artar.

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Minimum bir kaç işçi olması daha iyidir. Hazır yumurtası da yokken işçiyi aldığınız koloniden iki işçi daha alıp verebilirsiniz.

waynhen

Intercaste
Yardımsever
Üye
Teker teker eklersem bir şey olmaz diye düşünüyorum.
Benim elimde 2 adet Cataglyphis var ve her ikisine de 3 adet işçi ekledim. Bir kraliçe hepsini kabul etti ve birlikte takılıyorlar, fakat diğeri 2 tanesini kabul etmedi ve onlar test tüpüne bile girmediler. Şu anda 1 adet işçisi var ve idare ediyor gibi. İleride belki 2 tane daha eklemeye çalışacağım.
Başlangıçta hepsi sağa sola koşturacaktır, stres olacaklardır ama sonrasında kabul ederlerse sakinleşirler. Ama iyi gözlemleyin; saldırma vs. olursa, hemen ayırın.

AlperenKrAz

Larva
Üye
Benim elimde 2 adet Cataglyphis var ve her ikisine de 3 adet işçi ekledim. Bir kraliçe hepsini kabul etti ve birlikte takılıyorlar, fakat diğeri 2 tanesini kabul etmedi ve onlar test tüpüne bile girmediler. Şu anda 1 adet işçisi var ve idare ediyor gibi. İleride belki 2 tane daha eklemeye çalışacağım.
Başlangıçta hepsi sağa sola koşturacaktır, stres olacaklardır ama sonrasında kabul ederlerse sakinleşirler. Ama iyi gözlemleyin; saldırma vs. olursa, hemen ayırın.
Benim gözlemlediğim kadarıyla, kraliçeye zarar gelme ihtimali pek yok. Çünkü genellikle saldıran taraf kraliçe oluyor; işçi ise sadece kaçıyor.

waynhen

Intercaste
Yardımsever
Üye
Benim gözlemlediğim kadarıyla, kraliçeye zarar gelme ihtimali pek yok. Çünkü genellikle saldıran taraf kraliçe oluyor; işçi ise sadece kaçıyor.
Belli olmuyor hocam, bazen bacaktan tutma gibi şeyler yaşanabiliyor. Yani ölümcül olmasa da ufak yaralanmalar olabilir. En basitinden, boyut farkı var zaten; kraliçe daha iri vs. Ama temkinli olmakta yarar var.