Merhaba, yumurtasız Cataglyphis kraliçeme kaç işçi eklemeliyim? Şu anda 1 tane ekledim ve kabul etti. Dahasına gerek var mı?
Gerek yok, işçiyi takip edin ölürse yeniden eklersin.Merhaba, yumurtasız Cataglyphis kraliçeme kaç işçi eklemeliyim? Şu anda 1 tane ekledim ve kabul etti. Dahasına gerek var mı?
Teker teker eklersem bir şey olmaz diye düşünüyorum.Hocam 2-3'e kadar çıkartılabilir ama bence 1 daha iyi oluyor çünkü işçi ne kadar artarsa kraliçenin öldürülme ihtimali o kadar artar.
Benim elimde 2 adet Cataglyphis var ve her ikisine de 3 adet işçi ekledim. Bir kraliçe hepsini kabul etti ve birlikte takılıyorlar, fakat diğeri 2 tanesini kabul etmedi ve onlar test tüpüne bile girmediler. Şu anda 1 adet işçisi var ve idare ediyor gibi. İleride belki 2 tane daha eklemeye çalışacağım.Teker teker eklersem bir şey olmaz diye düşünüyorum.
Benim gözlemlediğim kadarıyla, kraliçeye zarar gelme ihtimali pek yok. Çünkü genellikle saldıran taraf kraliçe oluyor; işçi ise sadece kaçıyor.Benim elimde 2 adet Cataglyphis var ve her ikisine de 3 adet işçi ekledim. Bir kraliçe hepsini kabul etti ve birlikte takılıyorlar, fakat diğeri 2 tanesini kabul etmedi ve onlar test tüpüne bile girmediler. Şu anda 1 adet işçisi var ve idare ediyor gibi. İleride belki 2 tane daha eklemeye çalışacağım.
Başlangıçta hepsi sağa sola koşturacaktır, stres olacaklardır ama sonrasında kabul ederlerse sakinleşirler. Ama iyi gözlemleyin; saldırma vs. olursa, hemen ayırın.
Belli olmuyor hocam, bazen bacaktan tutma gibi şeyler yaşanabiliyor. Yani ölümcül olmasa da ufak yaralanmalar olabilir. En basitinden, boyut farkı var zaten; kraliçe daha iri vs. Ama temkinli olmakta yarar var.Benim gözlemlediğim kadarıyla, kraliçeye zarar gelme ihtimali pek yok. Çünkü genellikle saldıran taraf kraliçe oluyor; işçi ise sadece kaçıyor.