İşçileri varsa eğer 2-3 günde bir besleyebilirsiniz. Şekerli su her gün verseniz de olur haftalara bölseniz de olur.Cataglyphis cinsi bir karınca edinecem kaç günde bir şekerli su ve tartara vermeliyim?
Haftada 1 gayet yeterlidir. Hızlı gelişim istiyorsanız 2 de olabilir.Aynı durum lasius cinsi için kaç günde birdir acaba? Birde 2 kraliçeler. 3 işçi var
Daha iyi olur. Yalnız damlama olasılığına karşı suluğun altına karton tarzı bir şey koyabilirsin.Cataların yaşam alanına koysam şekerli suyu suluk içinde olurmu
Cataglyphis cinsi semi-claustral bir cinstir ve kraliçenin kurucu aşamada avlanması gerekir.Kraliçe karıncanın 1 parmak ilerisine koy kraliçe karıncalar genelde larva cikartana kadar besine ihtiyaç duymaz fakat ek besin için yapılabilir
Kum ise doğal olursa daha iyi olabilir
Larva çıkana kadar demiş bir yanlış görmedim burada ben ?Cataglyphis cinsi semi-claustral bir cinstir ve kraliçenin kurucu aşamada avlanması gerekir.
Genelleme kullanmışım kesin bir bilgi vermedim ama yinede kullanıcıya doğru bilgi verdiğiniz için teşekkür ederimCataglyphis cinsi semi-claustral bir cinstir ve kraliçenin kurucu aşamada avlanması gerekir.
Doğada bulabilirsin hem direkt doğal olduğunu kendin'de görmüş ve kanıtlamış olursun extra sipariş vermene gerek yok benceBoyle ucuz ama iyi bir kumun linkini bırakma şansınız var mı?
Bakterilerin ve v.b öldürmek için dondurucya koyuyolar sonradan ısıtiyorlar diye biliyorum ama araştırmakta fayda var.Bakteri olmaz mı?
Yuvalarından uçuş yaptıkları andan itibaren @Demo nun dediği gibi avlanmak veya çöpçülük yapmak zorundadırlar. Aslında beslemeden de işçi çıkartmak mümkün ama çıkan işçiler çok dayanıksız ve güçsüz oluyor. Yani beslemeden işçi çıkarmasını beklemek mantıklı bir bakım değil. Bolca besin vererek hem ilk işçilerin güçlü çıkmasını sağlamak, hem de kraliçenin daha fazla yumurta üretmesini sağlamak, koloninin devamlılığını korumak için önemli. Özetle eğer sağlıklı ve devam ettirilebilir bir koloni oluşturmak istiyorsanız larvaların oluşmasını beklemeyin ve kraliçeyi bulduğunuz andan itibaren besleme yapın.Larva çıkana kadar demiş bir yanlış görmedim burada ben ?
Dışarıdan alınan böcekleri soruyorsanız dondurucuya atıp çözdürüp verirseniz bir problem olmaz. Kumu soruyorsanız yüksek sıcaklıkta fırınlayıp pişirmek sterilize etmek için yeterlidir.Bakteri olmaz mı?
ben kumu 15 20 dk kaynatıp sonra kurumaya bıraktım sıkıntı olur mu?Yuvalarından uçuş yaptıkları andan itibaren @Demo nun dediği gibi avlanmak veya çöpçülük yapmak zorundadırlar. Aslında beslemeden de işçi çıkartmak mümkün ama çıkan işçiler çok dayanıksız ve güçsüz oluyor. Yani beslemeden işçi çıkarmasını beklemek mantıklı bir bakım değil. Bolca besin vererek hem ilk işçilerin güçlü çıkmasını sağlamak, hem de kraliçenin daha fazla yumurta üretmesini sağlamak, koloninin devamlılığını korumak için önemli. Özetle eğer sağlıklı ve devam ettirilebilir bir koloni oluşturmak istiyorsanız larvaların oluşmasını beklemeyin ve kraliçeyi bulduğunuz andan itibaren besleme yapın.
Dışarıdan alınan böcekleri soruyorsanız dondurucuya atıp çözdürüp verirseniz bir problem olmaz. Kumu soruyorsanız yüksek sıcaklıkta fırınlayıp pişirmek sterilize etmek için yeterlidir.