Kaç günde bakılmalı

Antquenn

Larva
Üye
758257.jpgarkadaşlar meehabalar. Ben bundan 4 gün önce tapinoma buldum. Bulduğum gün 1 kere baktım ertesi günde bir kere baktım. baktığımda 2 tane yumurtası vardı. 2 gün sabrettim ama bir sıkıntı var mı diye 2. Günün sonunda yani bu gün az önce baktığımda yumurta sayısı 2 değil 6 ya çıkmıştı. Çok sevindim ama kraliçe dış pamuğu aşındırmaya çalışıyordu. Ona biraz üzüldüm. Acaba stresi mi fazlalaştı bilmiyorum. Kaç günde bakmalıyım bir taktik verin.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

758257.jpgarkadaşlar meehabalar. Ben bundan 4 gün önce tapinoma buldum. Bulduğum gün 1 kere baktım ertesi günde bir kere baktım. baktığımda 2 tane yumurtası vardı. 2 gün sabrettim ama bir sıkıntı var mı diye 2. Günün sonunda yani bu gün az önce baktığımda yumurta sayısı 2 değil 6 ya çıkmıştı. Çok sevindim ama kraliçe dış pamuğu aşındırmaya çalışıyordu. Ona biraz üzüldüm. Acaba stresi mi fazlalaştı bilmiyorum. Kaç günde bakmalıyım bir taktik verin.
Bulunduğu yer çok sakin. Sallantısı felan sıfır. Işık nerdeyse hiç oraya gelmiyor. Yüksek seste yok.

EtYiyenMasumKeçi

Pupa
Üye
Ekli dosyayı görüntüle 10983arkadaşlar meehabalar. Ben bundan 4 gün önce tapinoma buldum. Bulduğum gün 1 kere baktım ertesi günde bir kere baktım. baktığımda 2 tane yumurtası vardı. 2 gün sabrettim ama bir sıkıntı var mı diye 2. Günün sonunda yani bu gün az önce baktığımda yumurta sayısı 2 değil 6 ya çıkmıştı. Çok sevindim ama kraliçe dış pamuğu aşındırmaya çalışıyordu. Ona biraz üzüldüm. Acaba stresi mi fazlalaştı bilmiyorum. Kaç günde bakmalıyım bir taktik verin.

Bulunduğu yer çok sakin. Sallantısı felan sıfır. Işık nerdeyse hiç oraya gelmiyor. Yüksek seste yok.
Hocam ne kadar az bakarsanız o kadar iyi olur çok bakıyorsunuz.

Görkem23

Yumurta
Üye
Merhabalar eğer yanlış bilmiyorsam kraliçe karıncayı koyduğun tüpün bir kısmının karanlık olması gerekki hayvan rahat olsun.

Antquenn

Larva
Üye
Bende tapinoma bakıyorum şu an 15 'e yakın işçisi var ben 6 günde bir açıyorum
İşçisi varsa strese az giriyor zaten. Benimkini işçisi yok. Sizin tapinomanın işçisi yokken kaç kere bakıyordunuz

Merhabalar eğer yanlış bilmiyorsam kraliçe karıncayı koyduğun tüpün bir kısmının karanlık olması gerekki hayvan rahat olsun.
Zaten bayağı kalın bir kırmızı pvc var arkası bile gözükmüyor o kadar kalın

MuhammedK28

Yumurta
Üye
Ekli dosyayı görüntüle 10983arkadaşlar meehabalar. Ben bundan 4 gün önce tapinoma buldum. Bulduğum gün 1 kere baktım ertesi günde bir kere baktım. baktığımda 2 tane yumurtası vardı. 2 gün sabrettim ama bir sıkıntı var mı diye 2. Günün sonunda yani bu gün az önce baktığımda yumurta sayısı 2 değil 6 ya çıkmıştı. Çok sevindim ama kraliçe dış pamuğu aşındırmaya çalışıyordu. Ona biraz üzüldüm. Acaba stresi mi fazlalaştı bilmiyorum. Kaç günde bakmalıyım bir taktik verin.

Kanka mümkün olduğunca az bakmaya çalış her gün bakarsan zaten yumurtalarda bir değişiklik göremeyeceksin. Bakarken de cover`ı yavaş bir şekilde aç ani ışık gelmesin çok fazla sallama eğer ki açtığında kraliçe koşuşturmaya başlıyor ise işçi çıkana kadar bakma yumurtaları kaybedebilirsin. İyi hobiler.

Alperrr

Yumurta
Üye
İşçisi varsa strese az giriyor zaten. Benimkini işçisi yok. Sizin tapinomanın işçisi yokken kaç kere bakıyordunuz

Zaten bayağı kalın bir kırmızı pvc var arkası bile gözükmüyor o kadar kalın
Ben işçi yokken 8 günde bir açıyordum ama zaten nadir strese giriyor

Antquenn

Larva
Üye
Ben işçi yokken 8 günde bir açıyordum ama zaten nadir strese giriyor
Nadir strese girdiği iyiymiş ama ben ginede 2 haftada bir bakayım en iyisi. Bir tanede günlük başlatayım zaten var bi tane ona devam ederim.çok iyi olur. Birde bende componotus sp var bu sabah kaçtı mı diye son kezbakrım coverı açtığım anda direkt hareketlendi onun için 2 hafta sonra sizlere yazarım zaten bi tur var gideceğim 10-15 günlük çok iyi olur