Kabul edermi

Hmmhalil

Larva
Üye
61DCAF66-8A17-4B48-84D8-9A7DFA783EEC.jpeg3DEDAA20-0F8A-4469-A438-2D75294496DB.jpeg9BE7B405-0D53-4971-B73F-90B0F01C2E38.jpegBenim Tetramorium kraliceme baska koloniden 1 tane yumurta koymustum bu kabul ettigi anlamınamı geliyo?

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Hayır kabul ettiği anlamına gelmiyor. Hangi koloniden işçi eklemesi yaptınız birde?

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Aynı tür
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

İşçi değil
Pardon işçi yazmışım. Aynı tür olduğu kanaatine nereden vardınız peki? Kraliçe yumurtayı yemek için almışta olabilir

Hmmhalil

Larva
Üye
Pardon işçi yazmışım. Aynı tür olduğu kanaatine nereden vardınız peki? Kraliçe yumurtayı yemek için almışta olabilir
Bende baska tür yok

Bi bakiyimmi yemişmi diye

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Bende baska tür yok
Hocam bu türün farklı veya aynı olduğu anlamına gelmez ki. Tetramorium caespitum complexten bir türse kraliçe ve tür ayrımını kolaylıkla yapamazsınız.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Köyde sadece caespitum var bide cataglyphis
Tekrarlıyorum tür tespiti kolaylıkla yapılacak bir şey değildir. 28 tane tür var tetramorium cinsine ait. Tek bu var diyemezsiniz yani, bu yüzden kraliçenin yumurtayı yiyip yemeyeceği veya kabul edip etmeyeceği muamma. Zaten çok kısa sürede işçilerini çıkarıyorlar,yumurta eklemeye gerek yok

Hmmhalil

Larva
Üye
Tekrarlıyorum tür tespiti kolaylıkla yapılacak bir şey değildir. 28 tane tür var tetramorium cinsine ait. Tek bu var diyemezsiniz yani, bu yüzden kraliçenin yumurtayı yiyip yemeyeceği veya kabul edip etmeyeceği muamma. Zaten çok kısa sürede işçilerini çıkarıyorlar,yumurta eklemeye gerek yok
Tamam

Hmmhalil

Larva
Üye
Reis valla bende yumurta koydum tetrama 2 sabahtır bakıyorum 2 sinede bakıyor benimkisinde sıkıntı yok ama seninkini bilemem
Şuanlık bi sıkıntı yok

Reis valla bende yumurta koydum tetrama 2 sabahtır bakıyorum 2 sinede bakıyor benimkisinde sıkıntı yok ama seninkini bilemem
Knk kabul etmiş hatta yanina 1 daha yumurtlamış

Kabul etmiş yanına yumurtlamış

O yumurtalar tahminen ne zaman çıkar

Son düzenleme:

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
O yumurtalar hakkında pek bilgi veremem ama kendi yumurtaları 1-1.5 ay civarı sürüyor çıkması

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Maalesef öyle. Camponotuslar 2.5 ayda işçi çıkarıyorlar:D