Japon Balıklarım Ölüyor

EArslan

Phragmotic
Üye
Merhabalar
Bundan yaklaşık 3 hafta önce İstanbul Eminönü'nden orando japon balığı aldım.Eve gelmem metro ve otobüs ile yaklaşık 2 saat sürdü.Balık aldığım yerdeki akvaryumda normal gözüküyordu ama eve gelince ters dönmeye falan başladı.Bende havasızlıktan olabilir diye düşündüm ve akvaryuma koydum.3-4 gün sonra balık ölmüş.5 aydır ölmeyen balıklarımdan biri 1 hafta önce öldü,bir taneside bugün ters dönmeye başladı.Balık hastalıklı olupta benim balıklarıma bulaştırmış olabilir mi ? Ne yapmalıyım?(akvaryum 60 litre,filtre mevcut,6 balık vardı 2'si öldü şuan 4 tane var birisi ters dönüyor.)

Dusk

Yumurta
Üye
Merhaba! Öncelikle Çok Geçmiş Olsun. Balıklarınızda Beyaz Benek Hastalığı Olabilir. Balıklarınızı İnceleyip Üzerlerinde Beyaz Benek vb. Varsa Atabilirmisiniz?

Kadirgrblk

Yumurta
Üye
Merhabalar
Bundan yaklaşık 3 hafta önce İstanbul Eminönü'nden orando japon balığı aldım.Eve gelmem metro ve otobüs ile yaklaşık 2 saat sürdü.Balık aldığım yerdeki akvaryumda normal gözüküyordu ama eve gelince ters dönmeye falan başladı.Bende havasızlıktan olabilir diye düşündüm ve akvaryuma koydum.3-4 gün sonra balık ölmüş.5 aydır ölmeyen balıklarımdan biri 1 hafta önce öldü,bir taneside bugün ters dönmeye başladı.Balık hastalıklı olupta benim balıklarıma bulaştırmış olabilir mi ? Ne yapmalıyım?(akvaryum 60 litre,filtre mevcut,6 balık vardı 2'si öldü şuan 4 tane var birisi ters dönüyor.)
Öncelikle hastalığı öğrenmemiz ve nasıl tedavi uygulama yapacağımızı söylememiz için daha çok bilgi vermelisiniz
-Suyunuz kaç derece?
-Dip çekim yapma sıklığınız nedir?
-Hangi balıklar ile beraber yaşıyor?

EArslan

Phragmotic
Üye
Öncelikle hastalığı öğrenmemiz ve nasıl tedavi uygulama yapacağımızı söylememiz için daha çok bilgi vermelisiniz
-Suyunuz kaç derece?
-Dip çekim yapma sıklığınız nedir?
-Hangi balıklar ile beraber yaşıyor?
Merhaba
Suyun derecesini bilmiyorum ama parmağımı değdirince normal sudan biraz daha soğuk hissediyorum.
Dip çekim yapmıyorum.
Sadece japon balıkları 3 tane
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Merhaba! Öncelikle Çok Geçmiş Olsun. Balıklarınızda Beyaz Benek Hastalığı Olabilir. Balıklarınızı İnceleyip Üzerlerinde Beyaz Benek vb. Varsa Atabilirmisiniz?
İlk başta bende beyaz benek diye şüphelerim ama öyle birşey görünmüyor.Balıkların fotoğrafını sabit durmadıkları için çekemedim ama görünüşleri iyi.bBirden ters dönüyorlar ve sabah uyandığımda ölü buluyorum,şuan 3 tane kaldı.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Merhaba
Suyun derecesini bilmiyorum ama parmağımı değdirince normal sudan biraz daha soğuk hissediyorum.
Dip çekim yapmıyorum.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

İlk başta bende beyaz benek diye şüphelerim ama öyle birşey görünmüyor.Balıkların fotoğrafını sabit durmadıkları için çekemedim ama görünüşleri iyi.bBirden ters dönüyorlar ve sabah uyandığımda ölü buluyorum,şuan 3 tane kaldı
ters dönme olayında genelde canlı zor kurtarılır. Benimde 1 tane japon balığım öyle oldu 3 gün boyunca sürekli tedavi etmeye çalıştım ayrı bi yere aldım bir de . Genellikle keseden kaynaklı oluyor . hava kesesi balığın denge merkezidir .hava kesesi dışarıdan fazla hava alırsa ,hava kesesi dış havayla dolar ve canlı ters olmaya başlar. Genel olarakta hayvan yapması gereken yaşam işlemlerini yerine getiremediği için canlı ölür

EArslan

Phragmotic
Üye
ters dönme olayında genelde canlı zor kurtarılır. Benimde 1 tane japon balığım öyle oldu 3 gün boyunca sürekli tedavi etmeye çalıştım ayrı bi yere aldım bir de . Genellikle keseden kaynaklı oluyor . hava kesesi balığın denge merkezidir .hava kesesi dışarıdan fazla hava alırsa ,hava kesesi dış havayla dolar ve canlı ters olmaya başlar. Genel olarakta hayvan yapması gereken yaşam işlemlerini yerine getiremediği için canlı ölür
Peki hava kesesi ne gibi olaylar olursa dışarıdan fazla hava alır?

Kadirgrblk

Yumurta
Üye
Merhaba
Dip çekim yapmıyorum.
Dip çekimi yapmadığınız için suyun kalitesi bozulmuş olabilir, beyaz benek olabilirler, kullandığımız malzemeler suyu bozmuş olabilir akvaryum fotoğrafını atar mısınız ?

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye

Dusk

Yumurta
Üye
Zeytinyağıyla balığın karnını 10 15 saniye ovabilirsiniz.

Alper

Nanitik
Üye
akvaryumunuzla ilgili bilgileri, balığın fotoğraflarını vs atmazsanız buradan sadece varsayımlar çıkarabiliriz. bu şey demek gibi. ben hastayım. acaba neyim var. büssürü şey olabilir. ama ilk anlaşılan yanlışlıklar; dip çekimi yapmamanız, ısı değerleri, balıkları aşılama yapmadan akvaryuma eklemeniz..