Japon Balığım Su yüzeyine çıkıp hava baloncuklarını yemeye çalışıyor

vonx98

Yumurta
Üye
başlıkta da belirttiğim gibi akvaryumumda şelale tipi filtre mevcut en düşük ayarda çalışıyor su yüzeyinde fazla kabarcık oluşturmuyor lakin balıklar kendileri yüzeye çıkıp ya kabarcıkları yemeye çalışıyor yada yemeye çalışırken kendileri kabarcık oluşturuyor tam anlamadım sürekli su yüzeyinde durmuyor her tarafı dolaşıyorlar ama sık sık dediğin olay gerçekleşiyor bilgim olmadığı için sizlere danışmak istedim bu davranışlarının sebebi nedir bilgilendirirseniz memnun kalırım

EArslan

Minör
Üye
başlıkta da belirttiğim gibi akvaryumumda şelale tipi filtre mevcut en düşük ayarda çalışıyor su yüzeyinde fazla kabarcık oluşturmuyor lakin balıklar kendileri yüzeye çıkıp ya kabarcıkları yemeye çalışıyor yada yemeye çalışırken kendileri kabarcık oluşturuyor tam anlamadım sürekli su yüzeyinde durmuyor her tarafı dolaşıyorlar ama sık sık dediğin olay gerçekleşiyor bilgim olmadığı için sizlere danışmak istedim bu davranışlarının sebebi nedir bilgilendirirseniz memnun kalırım
Merhabalar
Ben de bu konuda tam bilgili değilim.Benim de 4 tane japon balığım var.Ara sıra böyle yaptıklarını görüyorum.Genellikle yem saati yaklaşınca bu hareketi yapıyorlar.Yemlerini hergün aynı saatte veriyorsan yem saati yaklaştığı için olabilir.Benimkilere hiçbir şey olmadı.Yaklaşık 5 aydır bakıyorum ve hiçbir kayıbım olmadı ama yinede bu konuda daha bilgili birisinden yardım istersen iyi olur.

ShadLy

Yumurta
Üye
su daki nitrat oranı artmış dinlenmiş içme suyu ile değiştir suyunu, bir de filtre var mı?

Argentavis

Kraliçe
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Japon balıkları oldukça meraklı/obur ve her şeyi ağızlarıyla yoklayan (demek istediğim her şeyi yemeye, ağızlarına alıp atmaya çalışırlar) balıklar. Normal bir şekilde akvaryumun her yerinde geziyorlar ve anormal bir yüzme davranışı göstermiyorlarsa sorun olmadığını düşünüyorum.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

su daki nitrat oranı artmış dinlenmiş içme suyu ile değiştir suyunu, bir de filtre var mı?
Gerekli kitlerle/cihazlarla ölçüm yapmadan bu fikre nereden vardınız? Akvaryum ölçüsünü bile yazmamış arkadaşımız. Filtrasyon yetersizse bunu diyebilirdiniz belki ama direkt olarak bu şekilde yönlendirmeniz yanlış. Arkadaş şimdi gidip bütün suyu boşaltıp içme suyu doldursa daha mı iyi olur?

Son düzenleme:

ShadLy

Yumurta
Üye
Gerekli kitlerle/cihazlarla ölçüm yapmadan bu fikre nereden vardınız? Akvaryum ölçüsünü bile yazmamış arkadaşımız. Filtrasyon yetersizse bunu diyebilirdiniz belki ama direkt olarak bu şekilde yönlendirmeniz yanlış. Arkadaş şimdi gidip bütün suyu boşaltıp içme suyu doldursa daha mı iyi olur?
doğru diyorsun varsayım cümle kurmalıydım.

CNYTYLMZ

Yumurta
Üye
Yukarıya doğru salto normal bir harekettir ama balık sudan rahatsızda oluyor olabilir sudan çıkmaya çalışıyor olabilir video ve daha fazla ayrıntı gerek su degisimlerini sıkılaştır suyu dinlendirmeden ekleme ve hava ver akvaryuma hayırlı hobiler