Yaşarlar bilgisini neye göre verdiniz hocam?yaşarlar bi sorun olucağını sanmıyorum ama gene balıkların davranışlarını gözlemlersen bi arada yaşarken daha iyi olur
Hocam kesinlikle denemeyin ya japonların yanda lepisteslerin kuyrukarında yenme olur ve kavgalar çıkabilir stres oranı zaten tavan olur. 2 türün su koşulları bile farklı. En iyisi siz akvaryum litrenizi ve bilgilerini yazın ve nasıl balıklar beslemek istediğinizi yazın biz size doğru bilgileri verelim.Japon balıkları ve lepistesler bir arada yaşayabiliyor mu? Araştırdığım birbirinin tersini söylüyor. Yardımcı olursanız sevinirim.
Teşekkürler. yaklaşık 150 litrelik akvaryum var canlı bitki düşünüyorum. Canlı olarak Lepistes var ve lepistesle yaşayabilen canlılar bakıyorum. Aktif karbonlu dış filtre de var süngerli iç filtre de var.Hocam kesinlikle denemeyin ya japonların yanda lepisteslerin kuyrukarında yenme olur ve kavgalar çıkabilir stres oranı zaten tavan olur. 2 türün su koşulları bile farklı. En iyisi siz akvaryum litrenizi ve bilgilerini yazın ve nasıl balıklar beslemek istediğinizi yazın biz size doğru bilgileri verelim.
Teşekkürler.Yaşarlar bilgisini neye göre verdiniz hocam?
Lepistesler japon gibi yavaş ve büyük kuyruklu bir canlının kuyruğunu didikleyecek strese sokacaktır tam tersi şekilde japonlar fazla büyükse bu sefer lepisteslere zarar vereceklerdir.
hadi farz edelim ki bu gibi bir durum yaşanmadı ve uyum sağladılar ancak 2 canlının bakım şartları da aynı değil lepistesler tropikal su balıklarıdır ve 26-27 derece arası bir su sıcaklığında yaşarlar, japonlar ise soğuk su balıklarıdır ve 18-23 derece arasında bakılmalıdır.
Tamamdır, daha araştırma yapacağım teşekkür ederim bilgiler için.Eğer düşünürseniz ciklet türleri litrenize uygundur. İlla lepistes ile yaşayacak balık arıyorsanız tetra türleri(neon,ember,karidinal gibi) ve özel tür lepistesler ile karma tank yapılabilir. Örneğin red lepistes,gold lepistes,lepistes, gibi türler ile. Fakat lepisteslerde üreme çok hızlı gerçekleşir ona göre bir önlem almanızı öneririm. Birde eğer karma lepistes tankı yapacaksanı kırma balıklar ortaya çıkabilir onlara dikkat edin.
Ek olarak ben canlı doğuranlar ile tetra grubu beslemeyi tavsiye etmem tetralar lepisteslerin renkli kuyruklarını merak edip bi ufak tadabilir. Farklı tür lepistes yerine plati ya da kılıçkuyruk gibi lepistesle çiftleşip yavru veremeyecek canlı doğuran türleri ile karma bir canlı doğuran akvaryumu yapabilir buna ek olarak 8-10 üyeli bir corydoras sürüsü veya cüce vatoz çifti alabilirsin. Nerite salyangozlar veya katil salyangoz la da eklenebilir.Eğer düşünürseniz ciklet türleri litrenize uygundur. İlla lepistes ile yaşayacak balık arıyorsanız tetra türleri(neon,ember,karidinal gibi) ve özel tür lepistesler ile karma tank yapılabilir. Örneğin red lepistes,gold lepistes,lepistes, gibi türler ile. Fakat lepisteslerde üreme çok hızlı gerçekleşir ona göre bir önlem almanızı öneririm. Birde eğer karma lepistes tankı yapacaksanı kırma balıklar ortaya çıkabilir onlara dikkat edin.