Japon balığı kuyruğunda beyaz nokta

Şahıngöz

Yumurta
Üye
Hobide eskiyim 15 yılı var. Japon türüne 1 yıldır başladım. Bir buçuk yaşındaki dişi japonumun kuyruğunda ciklet granül yemi kadar bir leke oluştu. Beyaz benek olmadığını düşündüm. Balık çok iştahlı, yumurta vermeye, eğlenmesine devam ediyor. Suda akıntı olmasın diye iç filtre motorunun ucuna şelale borusu da yaptım. Birde siz bakın arkadaşlar nedir bu acaba ?

Dip çekimi haftada 1 dinlenmiş su ile 30 litre.
Akvaryum 150lt, 800l/h ic filtre selale etkili.
Akvaryumda 2 buyuk japon 2 yavru var.

Ekli dosyalar

• IMG_9516.jpeg
    IMG_9516.jpeg
    29.3 KB · Görüntüleme: 33
  • IMG_9515.jpeg
    IMG_9515.jpeg
    30.8 KB · Görüntüleme: 33
  • IMG_9514.jpeg
    IMG_9514.jpeg
    31 KB · Görüntüleme: 30
  • IMG_9477.jpeg
    IMG_9477.jpeg
    25.6 KB · Görüntüleme: 28
  • IMG_9480.jpeg
    IMG_9480.jpeg
    25.2 KB · Görüntüleme: 31

Şahıngöz

Yumurta
Üye
Başına böyle bir olay gelen olmadımı arkadaşlar ilki ben olamam :D

Antquenn

Larva
Üye
Hobide eskiyim 15 yılı var. Japon türüne 1 yıldır başladım. Bir buçuk yaşındaki dişi japonumun kuyruğunda ciklet granül yemi kadar bir leke oluştu. Beyaz benek olmadığını düşündüm. Balık çok iştahlı, yumurta vermeye, eğlenmesine devam ediyor. Suda akıntı olmasın diye iç filtre motorunun ucuna şelale borusu da yaptım. Birde siz bakın arkadaşlar nedir bu acaba ?

Dip çekimi haftada 1 dinlenmiş su ile 30 litre.
Akvaryum 150lt, 800l/h ic filtre selale etkili.
Akvaryumda 2 buyuk japon 2 yavru var.
Benim başıma böyle bı olay gelmişti noktalar cogala cogala en son balıkları öldürdü kurtulmanın tek yolu petshopda beyaz benek hastaligi ilacı al ama çokda büyütülecek birşey değil

Şahıngöz

Yumurta
Üye
Benim başıma böyle bı olay gelmişti noktalar cogala cogala en son balıkları öldürdü kurtulmanın tek yolu petshopda beyaz benek hastaligi ilacı al ama çokda büyütülecek birşey değil
cevabınız için çok teşekkür ederim onlarca kez beyaz benekle urastım bazen iyileştirdim bazen toplu ölümle karsılastım fakat japon balığındaki beyaz nokta gbi değil böyle nasıl desem irice bıraz daha ciklet granül yemi kadar ne oldugunu anlayabılsem kuruguna tuz banyosu yada metilen mavisi yada bakteri ilacı tedavisi başlayacağım .

Antquenn

Larva
Üye
cevabınız için çok teşekkür ederim onlarca kez beyaz benekle urastım bazen iyileştirdim bazen toplu ölümle karsılastım fakat japon balığındaki beyaz nokta gbi değil böyle nasıl desem irice bıraz daha ciklet granül yemi kadar ne oldugunu anlayabılsem kuruguna tuz banyosu yada metilen mavisi yada bakteri ilacı tedavisi başlayacağım .
Bu Japon balıklarının genetikleri ile çok oynuyorlar böyle hastaliklar daha fazla çıkıyor ben japon balığından sazan balığına geçiş yaptım ( sazan derken zaten sazan balığı evrimsel süreçte japon balığının atası olur ) japon balığı boylarında akvaryumcularda satılıyor hem daha dayanıklı hemde daha az hasta oluyorlar bence sizde alabilirsiniz

dharma

Larva
Üye
aynısı başıma geldi hocam.Klasik turuncu japonlardan besliyordum ve aynı sizinki gibi kuyruğunda böyle ur gibi bir şey çıktı.Balıkta hiçbir sorun yoktu fakat beyazlık yağ bezesi gibi büyümeye devam etti ben gibi oldu.Çok araştırdım bende bulamadım metilen mavisi ve antibiyotikli krem ile tedavi etmeye çalıştım.neredeyse 4 toplu iğne başı boyutuna geldiğinde bir sabah baktım ve yoktu.Balık sürtünerek kopardı sanırım.Ne olduğunu bilmiyorum hâlen hocam açıkçası çok tecrübelide değilim o yüzden pek bi tavsiyem olamayacak kusura bakmayın

Şahıngöz

Yumurta
Üye
Bu Japon balıklarının genetikleri ile çok oynuyorlar böyle hastaliklar daha fazla çıkıyor ben japon balığından sazan balığına geçiş yaptım ( sazan derken zaten sazan balığı evrimsel süreçte japon balığının atası olur ) japon balığı boylarında akvaryumcularda satılıyor hem daha dayanıklı hemde daha az hasta oluyorlar bence sizde alabilirsiniz
Yorumunuz icin cok tesekkur ederim. Koi baliklarından bahsediyorsunuz sanırım. Ben bu balıkları 2 nesil cogalttım hocam 2 balıktan suanda yavru akvaryumunda 40 kadar genc balik var ana tanka girmeye hazır.

Şahıngöz

Yumurta
Üye
aynısı başıma geldi hocam.Klasik turuncu japonlardan besliyordum ve aynı sizinki gibi kuyruğunda böyle ur gibi bir şey çıktı.Balıkta hiçbir sorun yoktu fakat beyazlık yağ bezesi gibi büyümeye devam etti ben gibi oldu.Çok araştırdım bende bulamadım metilen mavisi ve antibiyotikli krem ile tedavi etmeye çalıştım.neredeyse 4 toplu iğne başı boyutuna geldiğinde bir sabah baktım ve yoktu.Balık sürtünerek kopardı sanırım.Ne olduğunu bilmiyorum hâlen hocam açıkçası çok tecrübelide değilim o yüzden pek bi tavsiyem olamayacak kusura bakmayın
Bugun benimde kafama takilip duruyordu acaba beyaz benek mi diye. Az önce baligi suda yakaladım kuyrugundaki bölgeyi yokladığımda kuyruktan ayrı bir hafif şislik oldugunu fark ettim tek tarafta. Dediginiz gbi ur gbi. Balık suan stressiz ve normal anormalmbi durum olusacak olursa pamuk metilen mavisi ile 3 gün kuyrugunu 3 er dakika silmeyi dusunuyorum.

Şahıngöz

Yumurta
Üye
Balıklar 1 haftadır ağızlarını suyun disina cikarip hava yutuyorlar ve solungaçlarından çıkartıyorlar havayı. Akvaryumda iç fiktre ve hava taşı aktif bir şekilde çalışıyor. Dısardan bakan biri oksijensiz kalmıs der yani öyle bi durum ama oksijen gayet yeterli oldugunu dusunuyorum.
Birde yeni aldığım yemleri sormak istiyorum sizlere
Tetra min flakes pul yem sabah
Tetra pro colour cips yem öğlen
Tetra pro energy cips yem akşam
Sizce japon balıkları için uygunmudur?

omerfaruk_

Minör
Moderatör
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Balıklar 1 haftadır ağızlarını suyun disina cikarip hava yutuyorlar ve solungaçlarından çıkartıyorlar havayı. Akvaryumda iç fiktre ve hava taşı aktif bir şekilde çalışıyor. Dısardan bakan biri oksijensiz kalmıs der yani öyle bi durum ama oksijen gayet yeterli oldugunu dusunuyorum.
Birde yeni aldığım yemleri sormak istiyorum sizlere
Tetra min flakes pul yem sabah
Tetra pro colour cips yem öğlen
Tetra pro energy cips yem akşam
Sizce japon balıkları için uygunmudur?
Söylediğiniz yemler hakkında bilgim yok fakat protein ağırlıklı ise japon balığında kabızlık yapar. Japon balıklarını bitkisel ağırlıklı beslemeye özen gösterin.

Topirak

Media
İlklerden
Forum Delisi
Üye
Bitkisel ağırlıklı ve ara sıra bezelye verirseniz problem çıkmaz düşüncesindeyim.

Şahıngöz

Yumurta
Üye
Aradan 2 ay geçti ve çok şükür balıklarım sağlıklı ve bir okadar oburlar. Balığımın kuyruğundaki ufak beze küçülüyor. Farklı hiçbirşey yapmadım sadece daha iyi filtre ve 10 günde bir 15 lt su değişimi yapıyorum . Akvaryum 120 lt 60boy/40en/50yükseklik
Suyu ne kadar temiz tutup bakteri azot döngüsünüde ne kadar iyi yaprsak balıklarımız bir okadar mutlu kalacaklardır.
Şuan size bir sorum daha var
- balık dışkısnın içinde hava baloncukları var ve su yüzüne çıkıyor nedendir?

Mertali

Asker
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Sorun teşkil etmez, özellikle japonlarda daha sık görülen bir şey. Dışkının uzunluğu ve rengi normalse balık sağlıklıdır. Ara sıra lifli besinler vermeyi unutmayın.