istediğim kraliçeyi nasıl bulurum?

mmete99

Yumurta
Üye
Merhaba, arada bir sitede görüyorum, karınca aramaktan çok hoşlanan arkadaşlar da var ama ben pek arama kısmından eğlendiğimi söyleyemem. Hele ki şu zamana kadar hiç bulamadığım için belki de böyle düşünüyorumdur. Messor cinsi bir koloni bakmak istiyorum. Takvimde Ağustos sonu, Eylül, Ekim’de barbarus olur diyor. Sizce kesin gezerek rahatça bulur muyum, yoksa 2-3 ay boyunca bile bulamama ihtimalim var mı? Ve illa barbarus mu olur, structor da bulma ihtimalim var mıdır? Bir de aradığım tür daha çok kurak alan sevdiği için illa tarla gibi yerlere mi bakayım, ağaçlık orman gibi yerlerde de rahat bulur muyum? Birde Eğer ekim Kasım gibi bulursam daha hiç yokken veya az işçiliyken kış uykusuna yatırmasam sorun olurmu? Eğer bulabilirsem mutlaka günlük olarak paylaşmayı düşünüyorum Bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim :)

SasuKe1

Nanitik
Üye
Messor oldukça yaygın bir cins. Arasan bulursun diye düşünüyorum. M. barbarus'un Türkiye'de kaydı yok zaten. Structor da bulabilirsin elbet. Yol kenarlarında arayabilirsin. Kış uykusuna kraliçeyi/prensesi bulduğun ilk kış yatırmana gerek yok, ikinci kış yatır.

deadrune

Larva
Üye
Sonbaharda bulanan messorlarım yumurta vermediğine verse de geliştirmediğine denk geldim kendim beslerken. sonbaharda bulursan kısa kış uykusuna yatırmak faydalı olabilir. ayrıca messor yuvası olan her yerde kraliçe bulabilirsin uçuşları başlayınca.

mmete99

Yumurta
Üye
Sonbaharda bulanan messorlarım yumurta vermediğine verse de geliştirmediğine denk geldim kendim beslerken. sonbaharda bulursan kısa kış uykusuna yatırmak faydalı olabilir. ayrıca messor yuvası olan her yerde kraliçe bulabilirsin uçuşları başlayınca.
Yani gözlemlerime göre ormanlık alanlarda çok büyük messor yuvaları yoktu biraz daha kurak kısa bitkilerin yetiştiği yerlerde daha gelişmiş yuvalar vardı