15 derece altı her tür için riskli. Isıtıcı ped tavsiye ederim. İkisi de yavaş gelişen türler (özellikle de sazimai😒) 30 derece civarı bir ortamda iyi beslerseniz çok hızlı gelişirler. Kışı verimli geçirmiş olursunuz. Ped bulma konusunda yardımcı olabilirim belki. Dmden sorabilirsiniz.Albo ve Sazi tarantula aldım. Isıtıcı ped kullanmalı mıyım yoksa oda sıcaklığı yeter mi? Kombi açmıyorum ayriyeten, 13 derece.
Aklımda eski tip çok ısınan helojen ampul var onu bir köşeye koyup dolabın sıcaklığını artırcam bir tarafta tarantulalar öbür ucunada ampulu kullancam15 derece altı her tür için riskli. Isıtıcı ped tavsiye ederim. İkisi de yavaş gelişen türler (özellikle de sazimai😒) 30 derece civarı bir ortamda iyi beslerseniz çok hızlı gelişirler. Kışı verimli geçirmiş olursunuz. Ped bulma konusunda yardımcı olabilirim belki. Dmden sorabilirsiniz.
Sence etkisi olurmu yani sıcaklık artışı olurmuAklımda eski tip çok ısınan helojen ampul var onu bir köşeye koyup dolabın sıcaklığını artırcam bir tarafta tarantulalar öbür ucunada ampulu kullancam
15 derece altı her tür için riskli. Isıtıcı ped tavsiye ederim. İkisi de yavaş gelişen türler (özellikle de sazimai😒) 30 derece civarı bir ortamda iyi beslerseniz çok hızlı gelişirler. Kışı verimli geçirmiş olursunuz. Ped bulma konusunda yardımcı olabilirim belki. Dmden sorabilirsiniz.
Aşırı ışık veya aşırı sıcak sorun olabilir. Belki araya siyah bir duvar ekleyerek hem ışığın geçmesini engelleyip hem de ısı emilimini maksimuma çıkartabilirsiniz. Denemeler yaparak en iyi seçeneği bulun. Ya da sadece ısıtıcı ped alın/yapın🫠Şöyle bişey yaptım
Oluyor, ped almadan önce halojen lambanın iç aksamını kullanarak ortamı ısıtıyordum. Ama bahsettiğim gibi ışık sorun oluyor. Yalıtım iyiyse aşırı ısınıyor; yalıtım kötüyse ısındığı hissedilmiyor bile.Sence etkisi olurmu yani sıcaklık artışı olurmu
Peki bu ampul uygunmu küçük olan daha az ısı yayar yoksa mavi olanımı kullanıyımAşırı ışık veya aşırı sıcak sorun olabilir. Belki araya siyah bir duvar ekleyerek hem ışığın geçmesini engelleyip hem de ısı emilimini maksimuma çıkartabilirsiniz. Denemeler yaparak en iyi seçeneği bulun. Ya da sadece ısıtıcı ped alın/yapın🫠
Oluyor, ped almadan önce halojen lambanın iç aksamını kullanarak ortamı ısıtıyordum. Ama bahsettiğim gibi ışık sorun oluyor. Yalıtım iyiyse aşırı ısınıyor; yalıtım kötüyse ısındığı hissedilmiyor bile.