Sonbahar gibi ormanlık bölgelerde bulmak daha mı kolaylaşırmessor ile fazla karşılaşacağını sanmam. İhtimal yok değil var ama çok az ama başka türlerden çok bulabilirsin. Yapıcağın tek şey çıkıp nemli,sıcak bölgelerde arama yapmak.
İçlerinde bakımı kolay olan bir tür var mı yeni başlamak üzereyim deMessor bazı sokaklarda bolca var, ilkbahar ve sonbahar uçarlar yazın bulma ihtimalin oldukça az. Şu an tetramorium, lasius, aphaenogaster, oxyopomyrmex, temnothorax, tapinoma, cataglyphis, camponotus, formica bulabilirsin. Sadece kolonilerin bol olduğu ve kraliçeyi görebileceğin yerlerde aramalısın.
Tetrimoryum kolaydır ama işcileri küçüktür yani Media ve majör leri yokturİçlerinde bakımı kolay olan bir tür var mı yeni başlamak üzereyim de
Ormanlık alanlardansa park, yürüyüş yolu tarzı yerde gezinen şeyleri kolay ayırt edebileceğin yerlerde ararsan şansın daha çok artar. Ormanlık yürüyüş yolları daha iyi olabilir tabii ama yapraklı çimen toprak yerlerde ayırt etmem çok zorlaşır.Sonbahar gibi ormanlık bölgelerde bulmak daha mı kolaylaşır
Canlı yemde sorun olmaz mıTetrimoryum kolaydır ama işcileri küçüktür yani Media ve majör leri yoktur
Bulursam paylaşıcam satın almak mantıklı mı bideOrmanlık alanlardansa park, yürüyüş yolu tarzı yerde gezinen şeyleri kolay ayırt edebileceğin yerlerde ararsan şansın daha çok artar. Ormanlık yürüyüş yolları daha iyi olabilir tabii ama yapraklı çimen toprak yerlerde ayırt etmem çok zorlaşır.
Şu an uçuşları var zaten ara boşuna masraf etme en son çare satın almaya yönel.Bulursam paylaşıcam satın almak mantıklı mı bide
Seçici değiller genel olarak attığını sömürürler ha ama canlı yem almamda sorun var diyorsan hasatçı sadece bildiğim messor var onun da uçuşu ilk bahar ve son bahar şu an imkansız değil ama çok zor bulman.Canlı yemde sorun olmaz mı
Aile evinde oluduğum için sorun yaratırşar doğal olarak olmadı kaçak bir şekilde halledicezSeçici değiller genel olarak attığını sömürürler ha ama canlı yem almamda sorun var diyorsan hasatçı sadece bildiğim messor var onun da uçuşu ilk bahar ve son bahar şu an imkansız değil ama çok zor bulman.
Dün dubialarım geldi benim 3 4 cm varlar sadece kurt alacağımı biliyorlardı bayağı bir atıştık bizimkilerle ama sonuç olarak alındı ve aile içindeki bir kişinin zevki bu, etrafa zarar verdiğimiz bir durum da yok laf ederler sonra alışırlar zaten. Abim küçükken seni dövmedim diye böyle oldun (!) falan diyor.Aile evinde oluduğum için sorun yaratırşar doğal olarak olmadı kaçak bir şekilde halledicez
dostum ben hasatcı die hatırlıyom ama araştır olmayadabilirCanlı yemde sorun olmaz mı
dostum banada öyle yapmışlardı sen bi rafa koy sıcak olan ve karanlık kullnılmayan sonra yumurtası yada işcisi varken görürlerse ben okadar emke verdim ayana kurtarırsın ben öyle yaptımAile evinde oluduğum için sorun yaratırşar doğal olarak olmadı kaçak bir şekilde halledicez
Kurt karşı çok titizler o yüzden gizli gizli yapı am gibi bi bulayımdostum banada öyle yapmışlardı sen bi rafa koy sıcak olan ve karanlık kullnılmayan sonra yumurtası yada işcisi varken görürlerse ben okadar emke verdim ayana kurtarırsın ben öyle yaptım
Kurt karşı çok titizler o yüzden gizli gizli yapı am gibi bi bulayım
YaparımKurt karşı çok titizler o yüzden gizli gizli yapı am gibi bi bulayım