İstanbul civarı Messor kraliçesi nerede bulunur?

hmzcfgg

Yumurta
Üye
Merhaba arkadaşlar,
Bu sezon Messor kraliçesi bulmak istiyorum. Daha önce doğadan kraliçe yakalayıp deney tüpünde koloni başlatmıştım fakat uzun süre devam ettiremedim. İstanbul civarında yaşayanlar özellikle hangi ay ve saatlerde daha çok şans yakalıyor?
Toprak yapısı olarak nasıl yerleri tercih etmeliyim? (boş arsa, park kenarı, kuru toprak vs.)
Uçuş sonrası kraliçe ararken dikkat edilmesi gereken özel bir detay var mı?
Tecrübeli arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum.

ants123

Nanitik
Üye
Merhaba arkadaşlar,
Bu sezon Messor kraliçesi bulmak istiyorum. Daha önce doğadan kraliçe yakalayıp deney tüpünde koloni başlatmıştım fakat uzun süre devam ettiremedim. İstanbul civarında yaşayanlar özellikle hangi ay ve saatlerde daha çok şans yakalıyor?
Toprak yapısı olarak nasıl yerleri tercih etmeliyim? (boş arsa, park kenarı, kuru toprak vs.)
Heryerde bulursunuz yeter ki şansınız olsun. Kaldırımların parkların önerilme sebebi yerde kraliçe var ise gözünüze daha iyi çarpması. Zaten şansınız yaver gider de uçuşa denk gelirseniz adım başı kraliçe bulursunuz. Şansınız artsın istiyorsanız yağmuru kovalayın. Yağmurdan ya hemen sonra ya da bir gün sonra uçuş olma ihtimali çok artar. Marttan itibaren kraliçeyi rahat görebileceğiniz, aşırı koyu renkli olmayan yerlerde gözünüzü yere dikerek yağmur sonrası yürüyüşler yapabilirsiniz. Şu tarihte uçuşlar başlar demek doğru değil. Geçenlerde birçok arkadaş kraliçe bulmuş ancak benim yaşadığım yerde uçuşun u'su olmadı. Mart itibariyle çıtırdan başlar denebilir 😊

poyrasalos

Nanitik
Üye
Merhaba arkadaşlar,
Gereken herşey denmiş. Ama bulmak istiyorsanız havanın 20+ olması ve nemin %55-%60 olması lazım. Çok rüzgarında olmaması lazım iyi hobiler.

bengo

Pupa
Üye
Şans faktörü de var. Bazen Günlerce arasan da bulamazsın, bazen de yolda yürürken gelir üstüne konar.
Yukarıdaki arkadaşların söylediklerini uygulayarak şansını arttırabilirsin.